Zimem Defteri ile borçlar ödendi

TAKİP ET

Biga İlçesi'nde Zimem Defteri Geleneği ile bakkal borçları kapatılıyor.

Biga Kaymakamlığı koordinesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ve hayırseverlerin desteğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile bu yılda İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların bakkal borçları ödendi.

Biga Kaymakamlığı tarafından, Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem de esnafa destek verilmesi amacı ile 2022 yılında 'Zimem Defteri' projesi hayata geçirilmişti.

20 vatandaşın toplam 49.000 TL bakkal borcu ödendi

Konuya ilişkin Biga Kaymakamlığı’ndan yapılan paylaşımda; “Kadim bir kültürün temsilcileri olarak geçmişten günümüze bizi biz yapan değerlerimizle, en güzel bayramlar birlikte gülebildiğimiz bayramlardır diyerek, Kaymakamlığımızın öncülüğünde hayırseverlerimizin desteği ile birlikte bu yıl 20 dar gelirli vatandaşımızın 11 mahalle bakkalına toplamda 49.000 TL olan borcu ödenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek vermenin mutluluğunu yaşadık. Projeye Destek veren tüm hayırseverlerimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Çanakkale Biga Zimem Defteri borç