Bingöl'de aşılama oranı artıyor
Bingöl'de son günlerde artan aşılama çalışmaları sonuç vermeye başladı. Kentin haritadaki rengi 'Turuncu' oldu.
Yayınlanma :
15.08.2021 11:17
Güncelleme :
15.08.2021 11:34
Bingöl'de valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, son günlerde aşılama çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda hem kent genelindeki sağlık kuruluşlarında hem de il, ilçe ve köylerde aşılama çalışması yapan mobil aşı ekipleri, Bingöl'ü haritada Turuncu kategoriye taşıdı. İl genelinde toplamda 190 bin 506 doz aşı yapılırken, bunlardan 109 bin 119'u birinci, 70 bin 193'ünün ise ikinci doz olduğu belirtildi. Aşı haritasında yüzde 55.2 ile turuncu renk olan Bingöl'de, ekiplerin günlük yaklaşık 5 bin kişiyi aşıladığı öğrenildi.
"Bingöl'ün haritadaki yeni rengi Turuncu"
Bingöl'ün aşı çalışmalarında yüksek risk seviyesine indiğini sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bingöl, çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine indirdi. Haritadaki yeni rengi Turuncu. Aşı konusunda doğru kararı vermek ve risk seviyesini düşürenlerden biri olmak, sağlık çalışanlarımızdan bizzat bilgi almaya bağlı" açıklamasında bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: