Yıldırım; "Tarihi köprüyü 18 Mart 2022'de açacağız"

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün önemine dikkat çekti. Biga ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Yıldırım; '18 Mart 2022'de inşallah Gelibolu- Lapseki arasını 5-6 dakikada geçecek tarihi köprüyü açmış olacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Biga ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde 1915 Çanakkale Köprüsü'nün önemine dikkat çeken AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım; “Normalde 5 yıl sürecekti ancak tarihi köprüyü bir yıl önce bitiriyoruz. Bu da bir rekor, böylesine bir projeyi 4 yıldan az bir zamanda bitirmek, ancak Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibine yakışır. 100 yıllık hayaldi, şimdi gerçek oldu” dedi.
Muhalefeti eleştirdi
Muhalefeti de eleştiren Yıldırım; “Heveslenenler, ağızları sulananlar var, iktidar olmak isteyenler var. Elbette iktidar olmak isteyebilirsiniz ama vatandaş size 'AK Parti'nin yaptıklarının üzerine ne yapacaksınız?’ diye sorar. Hiç bunların vaatlerini gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü böyle bir kabiliyetleri yok. '56 havalimanını 90'a çıkaracağız' dediklerini duydunuz mu? '445 bin kilometre fiber hattını, hızlı internet akım yollarını 800 bin kilometreye çıkaracağız' diyebiliyorlar mı? Bunların ki sadece laf üstüne laf. Biz laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir hükümet olduk. Köprülerle boğazlarımızı, denizlerimizi aştık. Viyadüklerle vadilerimizi birleştirdik, tünellerle dağları deldik, Ferhat olduk, Şirin'e ulaşmak, milletimize ulaşmak için gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık. Şimdi sizlere soruyorum hazır mıyız? 2023'te bunlara yeni bir ders vermeye hazır mısınız? 2023'te destan yazacak mıyız? 2023'te tekrar sayın Cumhurbaşkanımızı rekor oyla seçecek miyiz?” diye konuştu.
“Hep birlikte Türkiye olacağız”
“Etrafımızda bir şer kuşağı var. Güneyimizde bir terör devleti oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim de kararlılığımız onları yerle yeksan etmek, terörün bütün kalıntılarını sadece kendi topraklarımızda değil, hudutlarımızın dışında da tamamen yok etmektir. Bu ülke için plan yapanlar şunu aklından çıkarmasın; Türkiye artık eski Türkiye değil” diyen Yıldırım; “Çünkü bu ülkenin sevdalısı var, reisi var, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir değeri var. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ay-yıldızlı bayrağımızı göklerde daha da yukarılara çıkarmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.