Silah ve savunma sistemleri sergilendi

TAKİP ET

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, "Nusret-2023 Davet Tatbikatı" kapsamında savunma sanayi firmalarının mayın harbi silah ve sistemleri sergisine ev sahipliği yaptı.

Saros Körfezi'nde Türkiye'nin NATO ve Türkiye'den Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar birliklerle dost ve müttefik ülkelerden EOD timleri ve gözlemcilerin katılımıyla devam eden tatbikat, savunma sanayi firmalarının sunduğu mayın harbi silah ve sistemlerini içeren bir sergiyle renklendi.

Tatbikatın bir parçası olarak düzenlenen sergide, yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma silahları ile mayın arama, tarama ve imha ekipmanlarının portatifleri ziyaretçilere tanıtıldı. Firma yetkilileri, katılımcılara bu gelişmiş silah ve sistemlerin özellikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Savunma Sanayi firmalarının sunduğu ürünler arasında, modern teknolojiyle üretilmiş mayın harbi silahları ve bu alandaki son teknoloji ekipmanlar dikkat çekiyor. Sergi, Türk savunma sanayisinin gelişmiş ve yerli üretim kapasitesini ulusal ve uluslararası katılımcılara gösterme fırsatı sunuyor.

Çanakkale tatbikat