Özcan; "Ayıptır, günahtır..."

TAKİP ET

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, esnaf ve sanatkarların ekonominin temel taşı olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan bir olaya ilişkin açıklama yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan; “Son iki gündür, bir HANIMEFENDİ söylemleriyle, halkı, Esnaf lokantalarını, Kafe, Kafeteryalarını, FAHİŞ FİYAT uyguluyorlar, HERGÜN FİYAT DEĞİŞTİRİYORLAR diye, BOYKOT etmeye davet ediyor. Bir kaç ulusal kanalda bunu gündeme getirerek algı yapıyor. Öncelikle, Yüzyıllardır Devletimizin temel direği Esnaf ve Sanatkarlarımız, BU ÜLKE için, bir felaket veya ihtiyaç anında, elinden gelenin fazlasıyla, her türlü desteği ve katkıyı sunmaya gayret göstermektedir” dedi.

“Ayıptır, günahtır...”

“Ayıptır, günahtır...” diyerek sözlerine devam eden Başkan Ünal Özcan; “Enflasyonun ve hayat pahalılığının sebebi, Esnaf ve Sanatkarlarımız değildir. Esnafın fiyat tarifesi vardır ve bunun dışında satış yapmaz, yapamaz. Bu gün Lokantalarımızı, kafe - kafeteryalarımızı SUÇLU gösteren, yarın ulaşım sektörünü, bakım ve tamirat yapanları, pazarcımızı, Bakkal, Berber ve kuaförlerimizi, Terzi, Elektrik bakım onarım vb. 415 meslek kolundaki Esnaf ve Sanatkarımızı da suçlu olarak gösterecektir.

“Sorun Esnaf ve Sanatkarlarımız değildir”

Başkan Ünal Özcan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sorun Esnaf ve Sanatkarlarımız değildir. Bu boykot çağrısına çok şeyler söyleriz. Sıkıntılarımızı bilmeyen yok. Böyle bir algı, Esnaf ve Sanatkarlarımızı Devletimizle karşı karşıya getirme düşüncesidir... Bizim girdi maliyetlerimizi, SSK, BAĞ KUR, ELEKTRİK, DOĞALGAZ, AKARYAKIT, İŞCİ, KİRA VB artışlarımızı bilmeyenler, ahkam kesiyor.... ÖNCELİKLE AYIP, SONRA DA GÜNAHTIR.. Lütfen, Devlet yetkililerimize ve algı yapan ilgili basına sesleniyoruz, yıllardır dertlerimizi tüm ilgili birimlere anlattık, Bugün birkez daha, biz Esnaf ve Sanatkarlarımızı, anlamak ve dinlemek isteyenler, bu teşkilatımızın sesine kulak versinler.”

Çanakkale Ünal Özcan esnaf sanatkar