Çanakkale Devlet Hastanesi organ bağışında 2. sırada

TAKİP ET

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 2023 yılındaki organ bağışı sayılarıyla Türkiye genelindeki tüm kamu ve özel hastaneleri geride bırakarak Türkiye'nin 2. sırasında yer aldı.

Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa Şehir Hastanesi Kongre Merkezi'nde önemli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk başta olmak üzere, sağlık yöneticileri, yoğun bakım ve nefroloji uzmanları katıldı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 2023 yılındaki organ bağışı sayılarıyla Türkiye genelindeki tüm kamu ve özel hastaneleri geride bırakarak Türkiye'nin 2. sırasında yer aldı. Bu büyük başarının ardında, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış ve Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, koordinatörlük çalışanı Gönül Pınarcıoğlu ve hastane başhekim yardımcısı Anestezi Uzman Hekimi Yener Tutaş'ın emeği büyük.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yöneticilerine ve koordinatörlük ekibine teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca, organ nakli ile hayata dönen diyaliz hastalarının duygusal konuşmaları, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Toplantı, yüksek katılımlı bölge toplantısının ardından yapılan toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Baştürk, toplantı sonrası ödül alan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yöneticileri ve organ doku bağış ve nakil koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü ile koordinatörlük çalışanlarını başarılarından ve ulvi hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Çanakkale Devlet Hastanesi organ bağışı