Çanakkale'de kar yağışı etkili oldu

TAKİP ET

Çanakkale, dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Kent merkezi, tarihi dokusuyla birlikte kar manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere büründü.

Çanakkale Savaşları'ndan kalma top mermisi, yat limanındaki balıkçı tekneleri, kordon boyu ve Truva Atı kısmen beyaz örtüyle kaplanırken, Halk Bahçesi ve Özgürlük Parkı da karla kaplanan alanlar arasındaydı. Kentte ortaya çıkan karpostallık görüntüler ise, doğanın güzelliğini gözler önüne serdi.

Çanakkale Belediyesi ekipleri, bazı yollarda oluşan buzlanmaları önlemek amacıyla tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Karayolları ekipleri de şehirlerarası yollarda trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam etti. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Eğitime kar engeli

Olumsuz hava şartları nedeniyle Çanakkale'de bugün eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 10 Ocak 2024 Çarşamba günü, il merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği belirtildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) de benzer bir karara giderek, öğrencilere bir günlük ara verildiğini duyurdu. Üniversite senatosunun aldığı karara göre, birimlerdeki bölüm ve programların final sınavlarının telafi programları, ilgili akademik birim tarafından belirlenerek ilan edilecek.

Çanakkale genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesi kararı alındı. İl genelinde köy okullarında da eğitime ara verilirken, hamile ve engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacak.

Seferler de aksadı

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerini iptal etti. Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat15.00 seferleri, Gökçeada’dan ise 13.00, 18.00 seferleri iptal edildi.

Çanakkale kar yağışı kar