Çanakkale'de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

TAKİP ET

Çanakkale'de vatandaşlar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Filistin için yürüdü.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde vatandaşlar Filistin’e yapılan zulmü protesto etti. Vatandaşlar sloganlarla yürüyüş yaparken, birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasetçi de yürüyüşe katıldı.

Filistin’e Destek Platformu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla 'Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz' etkinliği düzenlendi. Necip Paşa Camiinde bir araya gelen vatandaşlar, belirlenen güzergahtan başlayarak İskele Meydanı’na kadar çeşitli dövizler taşıyıp, sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Etkinlik basın açıklamasının ardından sona erdi.

“Şehitler diyarından Gazze'ye selam olsun”

Etkinliğe katılan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas; “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde adımlarımızı mazlum Filistin halkı için attık. Tüm Dünya'nın gözü önünde gerçekleştirilen soykırıma sessiz kalmamak için Filistin’e Destek Platformu'nun düzenlediği yürüyüşte Çanakkale'li hemşehrilerimiz ve Teşkilatımız ile birlikte zalimin zulmüne karşı olan dik duruşumuzu bir kez daha gösterdik. Dualarımız ve kalplerimiz Filistin'deki kardeşlerimizle beraber...” dedi.

Çanakkale Filistin’e Destek Platformu