Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’i ziyaret eden Şener, özellikle de köylere hizmet götürme konusunda Önder ve meclis üyelerinin kent genelinde önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Şener, rektör olması durumunda hedefinin Çanakkale ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tekrar kucaklaştırmak olduğunu vurgularken, şunları kaydetti: “Kentimiz tarım, turizm, sanayi ve ticaret konusunda çok zengin bir kent. Çanakkale’mizde hayata geçen birbirinden güzel ve önemli projeler de kentimizin gelişmesine katkı sağlıyor. Üniversite olarak bize düşen ise hayata geçireceğimiz, projelerle sanayi, yerel yönetimler ve iş dünyasını bir yerde buluşturmak. Ben, tüm öğretim üyesi ve idare personelimizin bunu yapmak için heyecanla beklediğini biliyorum. Gün artık, birlik ve beraberlik günü. İl Genel Meclisi üyelerimizle de bir araya gelerek, üniversitemizden ne beklediklerini, Çanakkaleli vatandaşlarımızın ekonomik olarak geliştirecek ve hayatlarını kolaylaştıran projelere imza atmamız konusunda bize destek olacaklarını yürekten inanıyorum.”
“Çan için projelerimiz hazır”
Şener, rektör olarak hayata geçirmek istediği projelerle ilgili Önder’e bilgi verdi. Çan’ı bölgede önemli bir termal sağlık turizm merkezi haline getirmek için projelerinin hazır olduğunu anlatan Şener, “İzmir’de bunun Balçova Termal Otel bunun en önemli örneği. Her yıl dünyanın birçok ülkesinde hem tedavi hem de tatil amaçlı turistler gelip belli dönemlerde kalıyor. Bu projemiz de en büyük ortağımız İl Genel Meclisimiz olacak. Amacım üniversitemizin yapacağı çalışmalarla Çan’ın bu özelliği ortaya çıkarmak. Yapılacak olan tesislerle güzide ilçemizin bu konuda ön plana çıkarmak istiyoruz. Turizm ve tıp fakültesinde eğitim gören öğrencilerimiz de burada uygulamalı eğitimler almasını hedefliyoruz.” Şener, Çanakkale İl Genel Meclisi’nin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu, bunu tüm halkın yanından bildiğini ifade etti.
“Yenice’de Arıcılık Enstitüsü kurmak istiyoruz”
Yenice’de Arıcılık Enstitüsü kurmak istediklerini anlatan Şener, “Kentimizin birçok ilçesinde amatörce arıcılık yapılıyor. Bazı dönemlerde ise Türkiye’nin birçok noktasından arıcılar kovanlarını Çanakkale’ye getiriyor. Bizim amacımız arıcılığın daha profesyonel yapılması. Açmak istediğimiz enstitüde hem öğrencilerimize hem de amatörce bu işi yapan arıcılarımıza eğitim vermek istiyoruz. Yapacağımız projelerle Çanakkale’mizin dağlarından toplanan balların marka haline getirerek dünyaya tanıtmak istiyoruz. İl Genel Meclisimizin desteğiyle bu projemizi de kentimizin geneline yaymak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“İl Genel Meclisi’mizin çalışmasına destek olmak istiyoruz”
Şener, ÇOMÜ’de en büyük eksikliğin bir veterinerlik fakültesinin bulunmaması olduğunu söyledi. Rektör olarak atanmalarının ardından ilk olarak Biga’da veterinerlik fakültesi kurmak istediklerini anlatan Şener, şunları ifade etti: “Çanakkale küçük ve büyükbaş hayvan sayısı bakımında Türkiye’de öncü bir kent. Ayrıca, hayvanların tedavileri konusunda da öğrencilerin yetiştirilmesi sektör için çok önemli. İl Genel Meclisi’mizin kent genelinde bulunan 52 köy ve mahallede sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taramasının yapılması ve kayıt altına alınması konusunda öncü bir çalışma yapıyor. Açılışını yapacağız veterinerlik fakültemizle, İl Genel Meclisi’mizin bu çalışmasını destek olmak istiyoruz.” dedi.