Çanakkale Zaferi’nde unutulmaz bir yeri olan ve boğaza hakim Kepez’den Dardanos’a giden yol üzerinde Anadolu yakasında yer alan Hasan Mevsuf Şehitliği’nde Tabya ve Bataryalarının restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hasan Mevsuf Şehitliği, Tabya ve Batarya Restorasyonu Teşhir ve Tanzimi ve Çevre Düzenleme işi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a Şube Müdürü Uğur Yıldırım da eşlik etti. 2017 yılı Mart ayından buyana devam eden çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor. Aynı zamanda eski İzmir asfaltından şehitliğe kadar giden yaklaşık 1 kilometrelik yol asfaltlanarak yenilendi.
Restorasyon çalışmalarında sona doğru
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan, Çanakkale Merkez Dardanos mevkiinde bulunan Hasan Mevsuf Şehitliği çevre düzenleme projesi çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu.
Yayınlanma :
13.09.2018 12:41
Güncelleme :
13.09.2018 12:41
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: