Çan ilçesindeki bir yerel gazetenin haberine ilişkin açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının en temel yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Ancak bu özgürlük kişilerin doğru bilgiye ulaşımını engellememelidir. Bununla birlikte eleştiri yapılırken doğru olmayan bilgilerin aktarılması kamuoyunu yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet vermektedir. Kaynağı belirsiz, kamuoyunu yanıltan haber! Gün itibari ile Çan’daki yerel gazetede haber kaynağının ismi belirtilmeden, gazeteye ait sosyal paylaşım sitesinden yapmış olduğu paylaşıma göre ve bazı kişilerin bilinçli olarak yapmış olduğu asılsız paylaşımına göre, belediyemizin müfettiş denetlemesi sonrasında bazı müdürlüklerin görev değişikliğine sebebiyet verdiği yorumu, doğru olmayan bir bilgi olup, kamuoyunda yanlış algıya neden olmaktadır. Tam da bu noktada belediyemiz, halkın doğru bilgilenmesini sağlamakla yükümlü olduğundan açıklama yapma gerekliliği doğmuştur. Belediyemizde gerçekleştirilen müdür görev değişikliği daha önceden planlanan ve iç mevzuata göre alınmış bir karar olup, belediyemize bugün gelen müfettiş ile ilişkilendirilmesi kamuoyunu yanıltıcı bilgidir. 08/06/2020 tarihi itibariyle İnsan Kaynakları, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinde görev değişikliğine gidilmiş olup, belediyemizde yürütülen müfettiş incelemesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde devam etmektedir. Önceki dönemde yapılan yanlış imar uygulamaları için müfettiş gelmiştir. Müfettiş tarafından gerçekleştirilen inceleme, geçmiş dönem içerisinde, 2014 yılında yapılan plan tadilatları neticesinde, kamuoyunda, daha önceden de bilinen ve paylaşılan, yeşil alanın konut alanına çevrilmesi ve yine eski dönemde verilmiş olan bir ruhsat ile yapılan inşaai faaliyetin durdurulması kararları ile ilgili başlatılan Kaymakamlık soruşturmasının devamı ve sonuçlandırılması amacıyla devam etmektedir” dedi.
Öz; “Kaynağı belirsiz, kamuoyunu yanıltan haber!”
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, önceki dönemde yapılan hukuksuz imar uygulamaları için belediyeye müfettiş geldiğini söyledi.
Yayınlanma :
10.06.2020 10:54
Güncelleme :
10.06.2020 10:54
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: