Hatay'da öğrenciler "Akif" filmini izledi
Hatay'ın Antakya ilçesinde lise öğrencileri İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsünü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Akif" filmin izledi.
Yayınlanma :
24.09.2021 16:10
Güncelleme :
24.09.2021 20:31
Türkiye'nin ulusal kurtuluş mücadelesinin ve kanla savunulmuş bir vatanın ne şartlarda yeniden kazanıldığını anlatan İstiklal Marşı'nın hikayesini, çok sayıda lise öğrencisi izleme fırsatı buldu.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, filmi izlemeye gelen öğrencilere eşlik ederek onlarla filmi izledi. Çerko, "Öğrencilerimiz İstiklal Mücadelemizi milletimizin topyekun Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde vermiş olduğu istiklal mücadelesini anlamaları, bilinçlenmeleri ve kendinden sonraki aktarmaları bakımından Akif filmini çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hatay genelinde 20 bin lise öğrencimiz ücretsiz olarak seyredecek. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Akif filminin ilimizdeki tüm öğrencilerimize seyrettirilmesi konusunda katkı sağlayan Hatay Valimiz Rahmi Doğan'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: