Brüksel'deki Afganlardan Taliban karşıtı protesto
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Komisyonu önünde Afganistan bayrakları açan yüzlerce kişi, Taliban'ı protesto ederek sivillerin durumuna dikkat çekti.
Yayınlanma :
18.08.2021 16:53
Güncelleme :
18.08.2021 18:44
Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'a yurt dışında yaşayan Afganlardan da tepki geliyor. Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir grup, Taliban'a karşı Afganistan bayraklarıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu önündeki Schuman Meydanı'nda bir araya geldi. AB'yi Afganlara destek olmaya çağıran göstericiler, "Afganistan'ı kurtarın", "Afganistan'daki savaşı durdurun", "Afganları öldürmeyin" yazılı dövizler taşıdı. Afgan kadın ve çocukların durumuna dikkat çekilen gösterideki bir pankartta ise "işledikleri tek suç Afgan olmak" notu dikkat çekti. Meydana çok sayıda polisin konuşlandırıldığı görüldü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: