Serginin açılışının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da sergiyi ziyaret ederek eserleri inceledi. Proje koordinatörü Doç. Dr. Esra Atabay ve gönüllü öğrencilerden bilgi alan Rektör Erenoğlu, serginin taşıdığı toplumsal öneme dikkat çekerek kısa bir değerlendirmede bulundu. Rektör Erenoğlu, konuşmasında, “Su kaynaklarımızın hızla tükendiği bir dönemde, gençlerimizin bu konuda farkındalık oluşturan çalışmalar yapması son derece kıymetlidir. Bu anlamlı projede emeği geçen akademisyenimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kuraklığa ilişkin görsel farkındalık oluşturmayı amaçlayan sergi, projede yer alan 25 gönüllü öğrencinin katkılarıyla hazırlandı. Sergi, 24-28 Aralık tarihleri arasında Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ve vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen sergi, suyun korunması ve sürdürülebilir kullanımına dikkat çekiyor ve ziyaretçilerden ilgi görüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: