Biathle Triathle Dünya Şampiyonası'nda 12 madalya
Almanya'da düzenlenen Biathle Triathle Dünya Şampiyonası'nın son gününde yapılan Biathle Yarışları'nda Türkiye 1 altın ve 2 gümüş madalya daha kazandı. Böylece milli sporcular dünya şampiyonasından 3 altın, 6 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya ile eve dönüyor.
Yayınlanma :
29.08.2021 18:37
Güncelleme :
29.08.2021 21:19
Almanya'nın Weiden kentinde düzenlenen UIPM Biathle Triathle Dünya Şampiyonası'nda bugün biathle etabı ferdi yarışları yapıldı. Yüzme ve koşu branşlarını içeren biathle yarışlarına Türkiye'den U11, U13 ve U15 yaş kategorisinde 6 milli sporcu katıldı. Biathle Triathle Dünya Şampiyonası'nın biathle etabı U15 erkekler kategorisinde yarışan milli sporcu Ahmet Ege Önder, yarışı birinci sırada tamamladı ve dünya şampiyonu oldu.
Şampiyonanın U11 Erkekler kategorisinde yarışan milli sporcu Egemen Özden ile U13 kadınlar kategorisinde yarışan Nisa Cebeci, yarışı ikinci sırada tamamlamayı başardı ve dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandılar.
Biathle-Triathle Dünya Şampiyonası'nda gelen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) Başkanı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, "Tüm sporcularımızı ve teknik heyetimizi bu başarılı sonuçtan dolayı kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Aldığımız bu madalyalar, bize modern pentatlonda atılan adımların ne denli isabetli olduğunu gösteriyor. Bu sonuç, tesadüfler eseri oluşmuş bir sonuç değil, ilmek ilmek dokuduğumuz, adım adım ilerlediğimiz yeni modern pentatlon yönetim anlayışının bir sonucu. Bu sonuç, gelecekte modern pentatlon sporunda yeni yıldızların geldiğinin ve uluslararası arenada ülkemizi çok sağlam bir şekilde temsil edeceğimizin göstergesidir" dedi.
Türkiye'den 22 sporcuyla katıldığı UIPM Biathle Triathle Dünya Şampiyonası'ndan Triathle Karışık Bayrak Yarışı'nda 1 altın, 1 gümüş; Biathle Karışık Bayrak Yarışı'nda 1 gümüş, 1 bronz; ferdi Triathle Yarışları'nda 1 altın 2 gümüş, 2 bronz ve bugün yapılan ferdi Biathle Yarışları'nda 1 altın 2 gümüşle toplam 12 madalya ile şampiyonayı tamamladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: