Bayramiç Zeytinyağı Ve Lapseki Şeftalisine Coğrafi İşaret
Bayramiç Zeytinyağı ve Lapseki Şeftalisi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Töreni Türk Patent ve Marka Kurumunda gerçekleştirildi.


TÜRKPATENT Başkan V. Cemil Başpınar tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgelerinin takdim edildiği tören ile ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen şunları belirtti; Dünya üzerinde coğrafi işaretli yaklaşık 10 bin ürün ve 200 milyar dolarlık pazar büyüklüğü bulunuyor. Diğer ürünlere kıyasla katma değeri çok yüksek olan coğrafi işaretli ürünler, ihracat payının yüksekliği dolayısıyla da ülke ekonomileri için büyük önem taşıyor” dedi.
“COĞRAFİ İŞARETLER YEREL EKONOMİYİ AYAKTA TUTUYOR”
Coğrafi işaretlerin, ürünlerin özgünlüğünü tescilleyerek, yerel ürünlere ayırt edici nitelikler kazandırdığını vurgulayan Başkan Kaya Üzen, “Coğrafi işaretlerimiz, kırsal kalkınma ve yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle yerel ekonomiyi ayakta tutarken, üreticilerimize de rekabet üstünlüğü sağlıyor. Coğrafi işaret tescilli ürünler, aynı özellikteki benzerlerine kıyasla yaklaşık 2 kat daha yüksek fiyatla pazarda alıcı bulabiliyor. Çanakkale’miz ürün çeşitliliği açısından müthiş bir zenginliğe sahip. İl olarak bizlerde bu değerlerimizi coğrafi işaretlerle koruyarak tescilli ürün sayımızı 10’a yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Halen başvurusu devam eden ürünlerimizin işlemleri de devam etmektedir. İnşallah alınacak yeni coğrafi işaret tescilleriyle, bu ürünlerimizin hem kent ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını hem de Çanakkale’mize özgü değerlerin koruma altına alınmasını hep birlikte sağlamış olacağız. Birliğimizin himayesinde İlimizde markalaşma niteliğine sahip ürünlerimize Coğrafi işaret tescilinin alınması çalışmalarında kurum olarak her zaman desteğe hazırız” dedi.
“HEDEFİMİZ ÜRÜNLERİMİZİ AVRUPA BİRLİĞİ’NDE DE TESCİL ETTİRMEK”
Çanakkale’nin sahip olduğu kendine has lezzetleri, tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle, Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Kaya Üzen, “Coğrafi işaretli ürünlerimiz, kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran en büyük mirasımızdır. Bu mirası koruyup sahip çıkmak da hepimizin görevidir. Bundan sonraki hedefimiz, Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürün sayısını artırarak ürünlerimizi Avrupa Birliği’nde de tescil ettirmektir” ifadelerini kullandı.
Borsa Başkanı Kaya Üzen, sözlerini şöyle sürdürdü: Bugün Bayramiç Ziraat Odamızın ve Lâpseki Ziraat Odamızın çalışmaları neticesinde Bayramiç Zeytinyağı ve Lâpseki Şeftalisi coğrafi işaret belgesi ile taçlandırıldı. Coğrafi işaretin alınmasında Başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş, Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımız Cemil Başpınar, Bayramiç Ziraat Odası Başkanımız İsmail Pehlivan ve Lâpseki Ziraat Odası Başkanımız İsmail Sevim olmak üzere emeği olan katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: