Başkan Gökhan'ın İnsan Hakları Günü mesajı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İnsan Hakları Beyannamesinde kapsamlıca belirtilmiş, özetle tüm insanların doğumdan ölüme hür ve haklar bakımından eşit olduğu vurgulanmaktadır.” dedi.
Yayınlanma :
09.12.2020 16:16
Güncelleme :
09.12.2020 16:18
Bu değerler, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen, ülkemizde de 1949 yılından bu yana geçerliliğini sürdüren İnsan Hakları Beyannamesinde kapsamlıca belirtilmiş, özetle tüm insanların doğumdan ölüme hür ve haklar bakımından eşit olduğu vurgulanmaktadır.
Öte yandan insan hakları bugün, toplumların ve uluslararası hukukun en önemli referans noktalarından biridir. Gerek devletlerin sosyo-politik yatırımları gerekse bireysel yaşamın her adımında insan hakları yer almaktadır. Ancak ne var ki, geçmişten günümüze değin süren ve ister çıkarlar çatışması ister güçlü ile güçsüzün savaşı ister başka bir kavram diyelim; çeşitli nedenlerden dolayı insan hakları ihlalleri de sayısız örnekle karşımıza çıkmaktadır. Evrensel ölçekteki bu sorunu meydana getiren ihlaller nedeniyle; örnekler sayısız olsa da eğitim alamayan, tacizlere uğrayan, ekmek parası için canını dişine takan, kimi sokakta yaşayan kimi sokağa dahi çıkamayan, sağlığından ve dahası canından olan milyonlarca insan bulunmaktadır.
İnsanın varoluşunu simgeleyen ve belgeleyen insan haklarının ihlali, toplumsal yaşamda ayrışmalara, bölünmelere neden olacağı gibi barış ve kardeşliği zedelemekte, insanlar arası diyalogsuzluğu, uçurumları ve daha pek çok problemi de gün yüzüne çıkarmaktadır. Oysa ki çağdaş ve sağlıklı bir toplum hayatının önceliği empati, saygı, barış gibi kavramlar olmalıdır.
İnsan Hakları Beyannamesinde belirtildiği üzere tüm insanların temel hak ve özgürlükler bakımından eşit olduğuna yürekten inanıyor ve bu anlamda insan hakları ihlallerinin de tüm dünyada son bulmasını diliyorum. Bu doğrultuda, bu değerlerin bir gün tüm dünyada içtenlikle benimseneceğine ve kabul göreceğine olan inancım ile İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: