Vali Aktaş başkanlığında güvenlik zirvesi!

TAKİP ET

Çanakkale'nin güvenlik konuları Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapılan bir dizi toplantıda görüşüldü.

Vali İlhami Aktaş başkanlığında, Çanakkale’nin güvenlik konularının görüşüldüğü, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı, 2023 yılı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu toplantısı, Seçim güvenliği toplantısı ve Kaymakamlarla değerlendirme toplantısı vali yardımcıları, kaymakamlar, kolluk birim amirleri ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş başkanlığında, GAMER toplantı salonunda ilk olarak Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Fikret Yakut tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından toplantıda; ilimiz genelinde Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı doğrultusunda idari ve teknik önlemlerin alınması, denetimlerde etkinliğin arttırılması ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ilişkin konular ele alındı. Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede alınacak tedbirler ve denetim faaliyetlerine yönelik konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısının ardından 2023 yılı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 2023 yılı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu toplantısında; GAMER Müdürü Ali Ustabaş tarafından GAMER’ in faaliyet ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. 2023 yılı GAMER İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Seçim tedbirleri ele alındı

Ardından, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçiminin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; Mahalli İdareler seçiminin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesini sağlamak için il genelinde alınan tedbirler ile yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Seçim güvenliği toplantısının akabinde Kaymakamlar ile Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; yılbaşında alınacak tedbirler ile eğitim, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere İlçelerde devam eden diğer yatırımlar ile il genelindeki emniyet ve asayiş olayları hakkında da değerlendirmede bulunuldu. Vali İlhami Aktaş, ilçelerde yapılan çalışmaların koordineli ve vatandaşların talepleri doğrultusunda hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi talimatı verdi.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaşlara daha iyi hizmet götürmesi için üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesini belirten Vali İlhami Aktaş, tüm katılımcılara teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi.

İlhami Aktaş Çanakkale güvenlik zirvesi