Öğrenciler projelerini Vali Aktaş'a anlattı

TAKİP ET

TEKNOFEST 2023 Finalinde Türkiye ikincisi olan ve kenti başarıyla temsil eden öğrenciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti.

Vali İlhami Aktaş, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST 2023’de Çanakkale’yi başarıyla temsil eden Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Lise öğrencileri Nehir Taşkın, Deniz Taşkın, Zeynep Tümer, Nehir Kösem ve Ece Yıldız ile finalde yarışan öğrenciler Salih Yakut ve Efe Kağan Ünlü’yü ağırladı. Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Berna Aras ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri Neda Şayan ve Seda Şayan Kösem’in de bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, öğrencilerle bir süre görüşerek sohbet etti.

TEKNOFEST 2023 finalinde Türkiye ikincisi olan Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Seda Şayan Kösem'in danışmanlığını yaptığı "Süt Kardeşler" takımı öğrencileri Nehir Taşkın, Deniz Taşkın, Zeynep Tümer, Nehir Kösem ve Ece Yıldız lise kategorisinde Biyoteknoloji Fikir alanında "Kolay Sindirilebilir, Çevre Dostu, Fonksiyonel A2 Yoğurt Tasarımı" projesi hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi.

TEKNOFEST 2023 Lise kategorisinde turizm teknolojileri finalinde ilimizi temsil eden "Çanakkale Geçilmez" takımı öğrencileri Efe Kağan Ünlü ve Salih Yakut ile proje danışman öğretmeni Neda Şayan, Çanakkale Savaşı’nda siperlerde yaşanan dostluğu sanal gerçeklik ile yaşatmayı amaçlayan proje hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi.

TEKNOFEST 2023’de yarışan projeleri inceleyerek bilgi alan Vali İlhami Aktaş, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aktaş, Çanakkale Bilim Sanat Merkezi Müdürü Berna Aras, proje danışmanı öğretmenler Neda Şayan ile Seda Şayan Kösem ve TEKNOFEST 2023’de Çanakkale’yi başarıyla temsil eden öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

İlhami Aktaş TEKNOFEST Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi