Makas; "Demokrasi hepimiz için vazgeçilmezdir"

TAKİP ET

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Başkan Makas, 'Çalışan gazetecilerimiz, demokrasimizin tamamlayıcı unsurlarıdır' dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Ömer Faruk Göktürk, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, düzenlenen kahvaltılı programda kentin yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Samimi bir havada geçen buluşmada konuşan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle sizlerle bir arada olmak istedik, hasbihal etmek istedik. Bu vesileyle katılım sağladığınız hepinize teşekkür ediyorum. Hepimiz için ve hepiniz için anlamlı olan bu günü bir kez daha kutluyoruz. Hepimiz, demokrasimizin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Gerek siyaset hayatımızda gerek sosyal hayatımızda bu konuda mücadele veriyoruz. Demokrasi hepimiz için vazgeçilmezdir. Bizler şunu da biliyoruz ki çalışan gazetecilerimiz, demokrasimizin tamamlayıcı unsurlarıdır. Sizlerin bu çalışma hayatında verdiğiniz emekler, yaptığınız haberler, her türlü koşullara rağmen verdiğiniz çaba ile beraber demokrasinin tamamlayıcı unsurları haline geliyorsunuz. Dolayısıyla sizin yaptığınız iş, bizim için çok kıymetli” dedi.

“Böyle özel bir günün kutlamasını da sizlerle birlikte yapmak istedik” diyen Başkan Makas, “Tabi, Çanakkale’mizde bu anlamda emek harcamış, gelmiş geçmiş birçok büyüklerimiz oldu. Yakın zamanda Biga’da vefat eden bir Ferit ağabeyimiz var. Kendisine bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz Mehmet Çelen ağabeyimizi de yakın zamanda kaybettik. Ona da Rabbimden rahmet diliyoruz. Aynı şekilde acılı ailesine sabırlar diliyoruz. Sizlerin yaptığı iş, bulunduğu dönemi anlatma açısından büyük önem arz etmekte, topluma fikir vermekte. Hepiniz birer örnek teşkil ediyorsunuz. Yaptığınız işleri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Gökhan Kökçak’a ‘geçmiş olsun’ mesajı

Başkan Makas, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizler hepimiz, toplumun vazgeçilmez birer parçasıyız. Demokrasinin vazgeçilmez olduğunu bildiğimiz için, demokrasinin birer tamamlayıcı unsuru olduğunuz için, birbirimizi bu konuda ayrı görmüyoruz. Aynı şehirde yaşıyoruz, aynı ortamı paylaşıyoruz. Biz istiyoruz ki, toplumdaki o toplumsal mutabakatı, o değerli olguyu hep beraber tahsis edelim. Bunun içinde görüşmelerimizi, istişarelerimizi sıklaştırabiliriz. Bu anlamda eksiklerimiz de varsa, tamamlamakta fayda görüyorum. Aynı şekilde, sektörde beraber çalıştığımız Gökhan Kökçak kardeşimiz var. Gökhan Bey de bir rahatsızlıktan dolayı istirahat halinde. Kendisi ile de görüştük. Buraya da davet ettik. Hepinize çok selamları var. Enfeksiyon riskinden dolayı aramıza katılamadı. Ona da Rabbimden acil şifalar diliyoruz.”