Ilgardere yangını söndürüldü

TAKİP ET

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Gelibolu Ilgardere yangınının 5 Kasım tarihinde saat 14.00 itibariyle kontrol altına alındığını söyledi.

Çanakkale'de meydana gelen yangın sahalarını havadan inceleyen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, incelemelerin ardından Dardanos Yerleşkesi Yangın Yönetim Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Basın mensupları ile bir araya gelen Karacabey yaptığı açıklamada, Gelibolu Ilgardere yangınının 5 Kasım tarihinde saat 14.00 itibariyle kontrol altına alındığını belirtti ve yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ifade etti.

“Ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edildi”

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yaptığı açıklamada; “04.11.2023 tarihinde saat 14:21'de Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezinden bildirilen ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezindeki Bakacak tepe mobil kamerasından da teyit edilen, Ilgardere köyü sınırlarında orman alanından duman yükseldiği ihbarı Çanakkale Orman Yangın Yönetim Merkezi'mizce ivedi olarak değerlendirilmiş olup; Keşan ve Çanakkale'de konuşlu 2 helikopter ile çevre bölgelerde konuşlu hava araçları ve kara ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir” dedi.

“Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı”

“Yangın orman alanında başlamış olup, kuvvetli rüzgâr (lodos) ile ilerleme kaydetmiştir” diyen Karacabey; “Yer yer tepe yangını şeklinde atlamalar yaparak ilerleyen yangını söndürme ve kontrol altına alma çalışmaları ekiplerin yoğun ve etkin müdahalesi ile olumlu yönde devam etmiş olup akşam saatlerinde yağan yağmur ile birlikte ilerleme yönünde durdurulmuştur. Yangın devam ederken Valilik Makamının kararıyla Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltılmıştır” şeklinde konuştu.

“Yangın yaklaşık 700 hektar ormanlık alanda etkili olmuştur”

Kontrol altına alınan yangının yaklaşık 700 hektar ormanlık alanda etkili olduğunu ifade eden Karacabey; “Yine Cumalı, Ilgardere, Cevizli köylerinde de ekiplerimiz tarafından yangın önleyici tedbirler alınarak yangın 04/11/2023 saat 21:30 da büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın, gece boyunca yapılan çalışmalar sonucu 05/11/2023 saat 14.00 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın yaklaşık 700 hektar ormanlık alanda etkili olmuştur”  dedi.

Yangına 22 ilk müdahale aracı, 81 Arazöz, 16 iş makinası, 9 hava aracı, 40 diğer kurum araçları, 510 personel müdahale etti.

Bekir Karacabey orman yangını