Tatbikatta, olası bir deprem ve devamında oluşabilecek ikincil afet senaryoları çerçevesinde toplam 9 olay sürümü planlanırken, kurumlar arası iş birliği, koordinasyon ve müdahale kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Tatbikata; Çanakkale Valiliği, AFAD, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler başta olmak üzere Çanakkale Afet Müdahale Planında ana çözüm ortağı tüm kurumlardan yaklaşık 600 kişi aktif olarak katılım sağlayacak.
Tatbikat kapsamında, gerçek bir afet anında yapılması gereken ilk müdahale, tahliye, arama-kurtarma, hasta/yaralı nakli gibi süreçler uygulamalı olarak yürütülecek. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Tatbikat, 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında afet yönetimi süreçlerinde elde edilen tecrübeler dikkate alınarak, Çanakkale’nin afete dönüşebilecek tehlikeleri doğrultusunda planlanmış olup, müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi amacı taşımaktadır. Bu tatbikat hem kurumsal hazırlığı pekiştirmek hem de halkın afet farkındalığını artırmak amacıyla kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır” denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: