Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapan öğrencilere doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak için gerçekleştirilen Tercih ve Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Çanakkale Protokolü, akademik ve idari personel katıldı.
“2024-2025 akademik yılı öğrencilerimizi bekliyoruz”
“Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençler olarak çok önemli bir dönemden geçiyorsunuz. Tercih yapmak, hayatınızın en kritik kararlarından biri” diyerek üniversite tercihi yapacak öğrencilere seslenen Rektör Erenoğlu, “Öğrencilerimiz için ve velilerimiz için bir yıllık maratonun en verimli geçirilmesi, en profesyonelce yardım alınması gereken günlerini geçiriyoruz. Birkaç gün içerisinde tercih dönemi sona erecek ve biz 2024-2025 akademik yılı öğrencilerimizi bekliyor olacağız. Deneyimlerimizi, tecrübelerimizi aday öğrencilerimizle yerinde paylaşmamız akademik açıdan önemli. Bizler 2028 mezunlarımızı bekliyor olacağız. Onlar için, ülkemiz için, kentimiz için hayırlı olsun” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günlerinin kapanış törenine ise Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Çanakkale Protokolü, akademik ve idari personel katıldı.
Rektör Erenoğlu bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiği Tercih ve Tanıtım Günlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
“Yükseköğrenim Kurulumuzda ve Üniversitelerimizde yenilikçi süreç devam ediyor”
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman; öğrencilerin emek harcayarak girdikleri sınavın son ve en kritik aşaması olan tercih zamanında tüm yükseköğrenim kurumlarında olduğu gibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde de öğrencileri bilgilendirmek için, onlara doğru bilgileri, kafalarındaki soruların doğru cevaplarını bulabilmeleri için bu tip etkinliklerin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Yükseköğrenim Kurulumuzda ve Üniversitelerimizde hem zamana uygun hem de öğrenci tercihlerine uygun olarak yenilikçi bir süreç devam ediyor. Bu sene Yükseköğrenim Kurulu önemli bir adım attı. Teknolojideki hızlı gelişmelere uyum sağlamak açısından yeni lisans ve ön lisans programları açtı. Özellikle bilişim ve bilgisayar teknolojilerinde yapay zekâdan tutun veri madenciliği alanına kadar pek çok yeni alan oluşturdu. Bu bağlamda öğrencilerimizin beklentilerini karşılayacak dönüşümler yapılıyor.
“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi şehrin en kıymetli unsurlarından biri”
Göreve başlayalı yaklaşık on gün kadar oldu ama geldiğimde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilgili duyduğum olumlu veriler beni oldukça memnun etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi şehrin en kıymetli unsurlarından. Böylesine değerli bir üniversiteye sahip olduğumuz için Çanakkaleliler olarak bizler şanslıyız. Bunların yanı sıra ÇOMÜ’nün il dışından olduğu kadar yurt dışından da öğrenci alıyor olması misyonu açısından çok önemli. Bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.
Üniversitelerin misyonu eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu şehre ve ülkeye de katkı sağlamaktır. Kısa sürede görebildiğim kadarıyla üniversitemiz pek çok yüksek bütçeli projeyi akademisyenleriyle, öğrencileriyle ve paydaş kuruluşlarıyla başarılı bir şekilde birlikte yürütüyor. Ben emeğiniz arkasındayım ve bu bağlamda da her türlü desteğe açığım.”
Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi. Etkinlik süresince alanında uzman kişiler tercihlerinde öğrencilere rehberlik ederken, Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından yapılan canlı yayınlar ile üniversite akademik birimleri öğrencilere tanıtıldı.