Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Biga Belediyesi olarak uzun süredir devam eden görüşmeler ve altyapı çalışmaları sonucunda, Biga’nın tanıtımını çok daha ileriye taşıyacak olan Parion Antik Kenti için resmi destekçi olduklarını söyledi. Başkan Şen; “Protokol anlaşmasıyla birlikte 2025 yılı itibariyle kazı çalışmalarına personel desteği sağlayacağız. Kazı alanından gelen talepler doğrultusunda işçi ihtiyacını karşılayarak, bu tarihi değerin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sunacağız.
Parion’un tanınması, sadece antik bir kentin değil, Biga’nın da adını daha geniş kitlelere duyurması demektir. Böylesine büyük bir potansiyele sahip bu değerli kazı çalışmasına destek olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Çünkü Parion’un bilinmesi demek, Biga’nın da ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü bir şekilde yer alması demektir.
Bu süreçte emeği geçen başta kazı başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü adına Çağman Esirgemez olmak üzere tüm kazı ekibine ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Birlikte Biga’mızın tarihine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.