Yeniden Refah Partisi’nin 3. Olağan Büyük Kongresine Rekor Katılım: Çanakkale İl Başkanı Yüzbaşı Divan Üyeliğine Seçildi
Yeniden Refah Partisi’nin 3. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda tarihe geçen bir katılımla gerçekleştirildi. Resmî rakamlara göre 102 bin 730 kişinin katıldığı kongre, Arena’nın bugüne kadarki en yüksek katılımlı organizasyonu olarak kayıtlara geçti.
Yeniden Refah Partisi Çanakkale İl Başkanı Mehmet Salih Yüzbaşı, kongrenin ardından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde gerçekleşen bu büyük buluşmanın hem teşkilatlara hem de milli görüş camiasına önemli bir moral kaynağı olduğunu ifade etti. “Divan Üyeliğine seçilmem Çanakkale adına onurdur” Genel Merkez listesinde yaklaşık yüzde 10 oranında değişime gidildiğini, yüzde 90’lık bölümün ise mevcut lider kadrosuyla yola devam ettiğini belirten Yüzbaşı, Çanakkale İl Başkanı sıfatıyla Divan Üyeliğine seçilmesinin kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Yüzbaşı, kongreye Çanakkale’den yaklaşık 400 kişilik güçlü bir kafileyle katılım sağlandığını hatırlatarak, tüm teşkilat mensuplarının kongrede tamamen gönüllülük esasıyla yer aldığını vurguladı. “Hiçbir baskı, yönlendirme ya da destek olmadan gerçekleştirdik” Açıklamasında, kongrenin hiçbir kurum, holding, sendika veya kamu kuruluşunun yönlendirmesi olmadan yapıldığına dikkat çeken Yüzbaşı, katılımcıların kendi imkânlarıyla salonda yer aldığını belirtti: “Hiç kimseye maddi bir destek verilmeden, hiçbir çalışan ya da memur baskı altına alınmadan; yalnızca davasına bağlı gönüldaşlarımızla bu büyük kongreyi gerçekleştirdik.” Teşekkür mesajı Divan Üyeliğine layık görüldüğü için Genel Merkez yöneticilerine teşekkür eden Yüzbaşı, Çanakkale’den katılım sağlayan ilçe başkanlarından kadın ve gençlik kollarına, mahalle ve belde teşkilatlarından tüm yöneticilere kadar herkese ayrı ayrı teşekkür etti. “İş başa düştü” Yüzbaşı, açıklamasını daha büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edecekleri vurgusuyla tamamladı: “İş başa düştü diyerek yolumuza inanç ve heyecanla devam edeceğiz. Tüm dava kardeşlerimi muhabbetle selamlıyorum.”