Yüksel; "TOKİ takıntınız var"

TAKİP ET

Çanakkale Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında, yıllardır çözülemeyen ve depreme dayanıksız olan Sosyal Konutlar binaları tartışma yarattı. Yıllar geçmesine rağmen Sosyal Konutlardaki vatandaşların oyalanması nedeniyle Başkan Gökhan'a tepki gösteren AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel; 'TOKİ takıntınız var' dedi.

Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci oturumuna yaşanan tartışmalar damgasını vurdu. Sosyal konutlar başta olmak üzere, Çanakkale gündeminde yer alan konulara ilişkin tartışmaların yaşandığı Belediye Meclisi toplantısında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Erdal Gezen’in 6 Şubat depremleri ile ilgili dile getirdiği iddialara, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel cevap verdi. Yüksel; “Deprem bölgesinde yüz yılın felaketini gördük, depremle mücadelemizi gördük, olumlu yanlarımızı, olumsuz yanlarımızı gördük. Ama Türk siyasi tarihinde ilk defa acıdan siyasi çıkar çıkartmaya çalışan bir muhalefet anlayışla karşı karşıya kaldık” dedi.

“Hükümetin yaptığı her şeye rant gözü ile bakmanız bilinç altınızı ortaya çıkarıyor”

“Hükümetin yaptığı her şeye rant gözü ile bakmanız bilinç altınızı ortaya çıkarıyor” diyen Yüksel; “Cumhurbaşkanımız ‘bir yılda evleri teslim edeceğiz’ dedi ve temeli atıldı, kimse de çıkıp ‘Sen tamamlayamazsın’ demedi, bu hazımsızlığın sebebi de bu. Hükümet yapınca ‘rant’ diyorsunuz, yapmayınca ‘yetersiz kaldı’ diyorsunuz” şeklinde konuştu.

“TOKİ takıntınız var”

Başkan Gökhan’ın “Sosyal konutların yapılamamasının yegane müsebbibi Bakanlıktır” ifadelerine tepki gösteren AK Partili Yüksel; “Başkanım Bakana gitmeliydiniz. ‘Böyle demiştiniz ben geldim’ deseydiniz. Onu demeden Bakan’ı suçlamayın, hakkınızı arayın. Burada bize hesap sormayın, gidin bakanlığa orada sorununuzu çözün. Ama Çanakkale’de sizin çözemediğiniz otopark bir de TOKİ takıntınız var. Sosyal konutları bu hale getiren ‘TOKİ’yi sokmam’ diyen sizsiniz. Siz sorunlar yaratacaksanız, bu sorunları hep birlikte çözeceksek niye o zaman siz orada oturuyorsunuz?” dedi.

Çanakkale TOKİ Belediye Meclisi Esra Yüksel Ülgür Gökhan