Yılmaz; "Bayramiç Belediyesi'nde işçilere karşı eziyet devam ediyor"

TAKİP ET

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Bayramiç Belediyesi'nde işçilere yönelik eziyetin devam ettiğini söyledi.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a tepki gösteren Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada; “Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından her ne kadar 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye çalışanlarına hiç kimse tarafımca işten çıkartılmayacak vaatleri verilmiş olsa da tam tersine 31 Mart seçimleri sonrası sadece sermayesi Alın teri olan işçi arkadaşlarımızı hiç bir sebep gösterilmeden işten çıkarılmışlardı. Hizmet-İş Sendikası olarak Açmış olduğumuz işe iade davalarını kazanarak arkadaşlarımızın işe iadelerini sağladık. Ancak Bayramiç Belediye Başkanı Sayın Mert Uygun'un işçi arkadaşlarımıza karşı kin ve nefreti bitmemiş olacak ki işe iade edilen arkadaşlarımızdan 3 emekçiyi tekrar işten çıkarmış ve Hizmet-İş Sendikası olarak açtığımız işe iade davaları sonucunda Türk Yargısı İşçi lehine karar vererek arkadaşlarımız tekrar işlerine iade edilmiştir. Belediye Başkanı Mert Uygun’un en son uyguladığı Mobing ise çalışan bir arkadaşımız Kadrosu Kepçe Operatörü olmasına rağmen hukuka aykırı olarak Temizlik birimine görevlendirmiştir. Ancak Başkanın hesabı tutmamış işçi arkadaşımız burada da özverili bir şekilde görevini yapmıştır. Ancak İşçi arkadaşımız kendisi işi bırakmayınca makama çağrılarak sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldığı söylenmiştir. Bayramiç Belediyesinde çalışan kimse geleceğinden emin değildir. Belediyede huzur bozulmuş iş barışı tehlikeye düşmüştür. Martın Sonu Bahar sloganları ile seçime giren Belediye Başkanı Emekçinin Rızkını kesmesi arkadaşlarımızın evlerine Dert ve Kara Kışı getirmiştir. Ne insani ne de hukuki hiçbir dayanağı bulunmayan bu işten çıkarmalar ile ilgili farklı platformlarda tepkilerimizi sık sık dile getirdik, getiriyoruz. Emek ve adaleti ağızlarından düşürmeyen, sözde emek savunucularına karşı Adil, hukuki ve demokratik olmayan bu haksız, kural tanımaz tutum karşısında sesimizi gür bir sesle duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

“CHP’li Milletvekilleri, Bayramiç’te yapılan bu zulme neden ses çıkartmıyorsunuz?”

“Sayın CHP Çanakkale Milletvekilleri neden; Bayramiç’te yapılan bu zulme ses çıkartmıyorsunuz” diyen Başkan Yılmaz; “Martın sonu bahar ve Derman Belediyeciliği sloganlarıyla seçime giren ve seçimi kazanan Partinizin Belediye Başkanı olan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a yaptığının emeğe, adalete vurulmuş bir kara leke olduğunu niçin anlatmıyorsunuz ve susuyorsunuz” şeklinde konuştu. 

“Belediye Başkanı, çalışanlara karşı bitmek bilmeyen nefretiniz nereden gelmektedir?”

CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun’a da seslenen Başkan Vedat Yılmaz; “Sayın Belediye Başkanı; evi kira olan, çocukları okuyan bir sürü çile içerisinde yaşayıp ekmeğine sımsıkı sarılan ve o ekmeği elinden alınan bir babanın çaresizliğini anlaya bilir misiniz. Meydanlara çıkarak istediğiniz kadar Adalet den bahsedin, kilometrelerce yürüyün size kimse inanmaz ve inanmıyoruz. Tüm Türkiye Sayın Belediye Başkanın göreve gelmesinden sonra Bayramiç ilçemizi yeşili ile, Kazdağıları ile, Bayramiç Beyazı ile değil Bayramiç Belediyesi’nde yapılan mobinglerle tanımıştır. Sayın Bayramiç Belediye Başkanının çalışanlara karşı bitmek bilmeyen nefreti nereden gelmektedir?” dedi.

“Uygun'u vicdanı ile baş başa bırakıyoruz”

Başkan Vedat Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bayramiç Belediye Başkanı tarafından işten çıkarılan işçimiz ile ilgili Sendikamız tarafından hukuki süreç başlatılmıştır. Bilinmeli ki, bu yapılan zulmü, hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. Sayın Bayramiç Belediye Başkanı; zulümle abat olanın akıbeti berbat olur. Tek geçim kaynağı belediye olan işçi kardeşlerimizi işten çıkaran belediye başkanını Mert Uygun'u vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.”

Çanakkale Vedat Yılmaz Hizmet İş Sendikası Bayramiç Bayramiç Belediyesi Mert Uygun