"Meydanımıza yazık oldu…"

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı Projesi'ne ilişkin CHP'li Çanakkale Belediyesi'ne eleştirilerde bulundu.

MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım yaptığı açıklamada; “İş bitim süresi geçmesine rağmen bir türlü açılamayan ve de Ne zaman tamamlanacağını merakla beklediğimiz Cumhuriyet Meydanı’mızda, yan aparatların sökülmesiyle meydanımızın ne halde olduğunu gördük. Gördük ki, şapkadan tavşan çıktı. Bütün plansızlıklara rağmen, bekledik bekledik ve ortaya çıkan görüntü Çanakkale’miz için tam bir HÜSRAN… Bunca beklemenin sonunda Çanakkale’mize yakışır, Şehitler Diyarımızın Şanını taşıyacak bir Meydana kavuşmayı isterdik. Her yönüyle Çanakkale Temalı, her açısında Çanakkale Vurgusu olan Şanlı Tarihi, Arkeolojik Zenginlikleri, Doğal Tabiat Güzellikleri ile… Cumhuriyetimizin Önsözünün yazıldığı Çanakkale’mizin Cumhuriyet Meydanına yakışır güzellikte… olmasını beklerdik. Çünkü Çanakkale’miz bunu sonuna kadar hak ediyor… Birçok Bayramımızda, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Önemli Günlerimizde Meydansız kaldık. Yaşadıklarımız Çanakkale Belediyesinin tam anlamıyla plansızlığı ile süreci yönetememesiydi” dedi. 

“İşleyiş bu şekilde OLMAMALIYDI… Bu süreçte Çanakkaleli Hemşerilerimizin görüşlerinin alınmasını beklerdik…” diyen Başkan Yıldırım; “Çanakkale’miz adına en güzeline ulaşmak için projelerin yarıştırılmasını beklerdik… Üniversitemizin ilgili birimlerinin düşünce ve katkılarının sorulmasını beklerdik… Kamuoyu ile sürekli ve etkin iletişim ile yapılmasını beklerdik… Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkuyla kutlanacağı süreci göz önüne alarak, daha farklı zamanlama ile gündeme alınmasını beklerdik… …İsterdik…..Beklerdik… Maalesef ki, hiçbirisi gündeme gelmedi. Ne İstediğimiz gibi oldu… Ne de Beklediğimiz gibi… Şehrimizin ana Meydanı “yaptık ol(du)?” mantığıyla plansızlıklara ve başarısızlıklara terk edildi… ve Meydanımıza Yazık Oldu… Plansız ve basiretsiz Belediye yönetimleriyle, şehrimize yakışır hizmetlerin gerçekleşmesini daha çok BEKLERİZ…” şeklinde konuştu.

Ali Tuğrul Yıldırım Cumhuriyet Meydanı