Yenice'nin %95'i doğal gaza kavuşmuş olacak

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Yenice ilçesinde düzenlenen 3. Etap Doğal Gaz Temel Atma ve Gaz Yakma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Turan; 'Yenice'mizin %95'i doğal gaza kavuşmuş olacak' dedi.

Törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, AKSA Doğalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çağdaş Adıbelli, çevre ilçelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar; “İlçemiz için bugüne kadar yapılmış en kıymetli yatırım olan; doğal gaz yakma töreni ve eski yenice mahallesi 3. etap çalışmalarına başlıyoruz. Gerçekten ilçemize doğal gaz getirmek için çok uğraşlar verdik. Grup Başkanvekili Bülent Turan dosyasından sarı bir dosya kağıdı çıkarttı ve ‘Yenice’ye doğal gaz hayırlı olsun, biraz sonra müjdesini beraber vereceğiz’ dedi. İnanamadım. Benim için belediye başkanlığımın en mutlu anlarından biriydi bu an. Çünkü devletimizin resmi evrağında her şey açık ve seçik yazıyordu. Tabii daha sonraları; belli çevrelerden, mali çevrelerden bu iş olmaz gibisinden birçok söylentiyle karşı karşıya kaldık. Yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu belirtmek için bunları söylüyorum. 2019 yılının son ayında çalışmalarımız başladı, Aksa gaz firmamız tarafından 2020-2021 yılları arasında %70 imalat yapıldı ve 2021 Kasım ayında ilçemiz doğal gaz kullanımına başladı” dedi.

Turan; “Olmaz denen bir işi hayata geçirdik”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada; "Yenicemizde doğal gazımızın eski Yenice diye ifade edilen özel bir bölgesinin başlangıcı için buradayız. Biliyorsunuz ki doğal gaz şehirlerin kimliğinin ötesinde niteliğinin de artmasını sağlayan bir proje. Doğal gazın olduğu yer yazlık olmaktan çıkıp kışlık da olmaya başlıyor. İnsanımızın mağdur olmadan sobasını yakması, çevre temizliği, hava temizliği gibi birçok etkisiyle beraber çok özel bir çalışma. Başkanımız ifade etti. Yenice küçük bir ilçe, burası olmaz dediler. Olmaz denen bir işi hayata geçirdik” dedi.

“Yenice’mizin %95’i doğal gaza kavuşmuş olacak”

Yenice ilçesinde 3. etap doğal gaz çalışmalarının başlayacağını dile getiren Turan; “Sadece Yenice değil, basın aracılığıyla söyleyeyim Ayvacık’ta bu sene gelmeden doğal gazı yakıyoruz. Aynı şekilde Çardak beldesinde doğal gaz ateşi yandı biliyorsunuz. Karabiga bu kış gelmeden doğal gaza kavuşacak, ilk ateşi yakacağız. Aynı şekilde Geyikli beldemiz ilk ateşi yakacak bu sene. Ekim ayı geldiğinde anlattığım tüm bu ilçeler doğal gaza kavuşacak. Bugün doğal gazımızın Yenice bölümünde 3. etabına başlıyoruz. Yedi kilometrelik uzun bir hat, eski Yenice diye hitap edilen bir bölgemiz. 2019 yılında ilk kazmayı vurduğumuzda 2021 yılında ilk ateşi yakacağız dedik. Hamdolsun 15 milyonluk bir yatırımla bu dediğimiz bölgedeki ateşi yakma imkanına kavuştuk. Yenice’mizin %95’i doğal gaza kavuşmuş olacak. Neredeyse bu mahalleyle beraber bitireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.  

“Daha çok işimiz var, yürüyecek yolumuz var”

“Rüzgar eserse bırakın söğüt ağacı düşünsün, çınara hiçbir şey olmaz diyoruz. Bizim bölgemizde göreceksiniz daha çok işimiz var, yürüyecek yolumuz var” diyen Turan; “Bu ülke çınar gibi. Belediye Başkanımızın dediği gibi ben bu memlekete doğal gaz gelecek dediğimde arkadaşlarımız hadi oradan dedi, ben de söylüyorum biz bu memlekete Abdülhamit’ten beri 150 yıllık rüya olan boğaz köprüsü yapacağız dediğimizde hatta İstanbul’un dört katı uzunluğunda Osmangazi’nin iki katı uzunluğunda Türkiye’nin en uzun boğaz köprüsünü yapacağız dediğimizde siyasi şov dediler. Yeniceliler bu köprüden bize ne demeyin, arsanızı satmayın. Köprü rantı varsa Çanakkale rantı olacak. O köprünün devamı Yenice’den Balıkesir’e gidecek. Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice, Balıkesir olacak. Esas o zaman görürsünüz köprünün Yenice’ye katkısını. O yüzden o köprünün bu hattan geçtiğini düşündüğünüzde Avrupa’dan İzmir’e, Antalya’ya inen kim varsa buradan geçecek. O yüzden köprüden önceki Çanakkale ile köprüden sonraki Çanakkale bambaşka olacak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 3'üncü etap doğal gaz temel atma ve doğal gaz yakma töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Yenice doğal gaz Bülent Turan Jülide İskenderoğlu