Yangın mağduru üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı

TAKİP ET

Çanakkale merkezde 16-17 Temmuz ve 22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde meydana gelen orman yangınında zarar gören üreticilerin tarımsal üretimlerine devam edebilmesine katkı sağlamak amacıyla zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Yağcılar ve Kayadere Köylerinde düzenlenen programa; Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Yağcılar köyü Muhtarı Hüdaver Çelik, Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Programda üreticilerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, sorun ve talepleri dinledi. Dağıtılan fidanların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aktaş, devletimizin her daim üreticilerin yanında olduğunu belirterek, bol ve bereketli bir üretim yılı geçirmeleri dileğinde bulundu.

Ardından, Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje ile %67 devlet %33 üretici katkılı, yangından etkilenen 12 köydeki 120 üreticiye 9.000 adet Ayvalık yağlık çeşidi sertifikalı zeytin fidanı ekilmek üzere teslim edildi.

Yangından dolayı ekili ve dikili alanları zarar gören ve yangınların meydana geldiği köylerde ikamet eden ve müracaat eden tüm üreticilerin talep ettikleri zeytin fidanlarının tamamının köylere dikilmek şartı ile karşılandığı bildirildi.

Çanakkale yangın mağdur üretici zeytin fidanı İlhami Aktaş