Vali Aktaş'tan kan bağışı çağrısı

TAKİP ET

Vali İlhami Aktaş, 'Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganı ile başlatılan kan bağış kampanyası kapsamında Valilik bahçesinde oluşturulan mobil kan bağışı noktasını ziyaret etti ve vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Mobil kan bağışı noktasında Vali İlhami Aktaş’a Çanakkale Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Muammer Eçier ve Kan Bağışçısı Kazanım Sorumlusu Çiğdem Taşçı tarafından kampanya ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kış şartlarının etkisini artırdığı bu günlerde kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmayı ve düzenli bağışı özendirmeyi hedefleyen Kızılay’ın ülke çapında “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile büyük bir kan bağış kampanyası başlattığını belirten Çanakkale Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Muammer Eçier, 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabileceğini ifade ederek, kan bağışı sürecinin form doldurma, doktor kontrolü ile kan alım işlemi dahil 30 dakikayı geçmediğini söyledi.

Mobil Kan bağışı noktasında kan bağışlayan vatandaşlarla sohbet eden Vali Aktaş, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Kızılay çalışanları ile de sohbet eden Vali Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi. Azalan kan stoklarına dikkat çekmek ve kan bağışını artırmak amacıyla ülke çapında Türk Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldığını belirten Vali İlhami Aktaş, vatandaşları Kızılay Kan Merkezinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası kapsamında kan bağışı yapmaya davet etti.

Çanakkale İlhami Aktaş kan bağışı