Vali Aktaş depremzedelerle buluştu

TAKİP ET

Vali İlhami Aktaş, Türk Mutfağı Haftası kapsamında depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Vali İlhami Aktaş, yöresel yemeklerden oluşan akşam yemeğinde Eceabat Gençlik Konuk Evi’nde misafir edilen depremzedelerle bir araya geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale İl Özel İdaresi iş birliğinde Çanakkale’nin yöresel tatlarının ikram edildiği akşam yemeği programına Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün CURA Gökser, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, kurum personeli ve misafir edilen depremzedeler katıldı. Etkinlikte vatandaşlarla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarla birlikte Çanakkale’nin yöresel yemek ve içeceklerinin tadına baktı.

Çanakkale’nin yöresel tatlarından oluşan akşam yemeğinde depremzede vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, sohbet ettiği depremzedelere bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Etkinlik yöresel yemeklerin yenilmesinin ardından son buldu.

Çanakkale İlhami Aktaş depremzedeler