Üniversitenin gelecek yıllardaki misyonu ve stratejileri açıklandı

TAKİP ET

Çanakkale Deniz Müzesi'nde gerçekleşen 2023-2027 Politika Belgesi sunum toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Erenoğlu, Üniversitenin gelecek yıllardaki misyonunu ve stratejilerini paylaştı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen Politika Belgesi Sunumu, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Protokol üyeleri, akademisyenler ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ÇOMÜ'nün 2023-2027 dönemine yönelik misyon, vizyon ve stratejileri paylaşıldı.

2023-2027 Politika Belgesi sunum toplantısına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Öğr. Gör. Tanju Güdük, İsmail Ceylan, Sinan Karabulgu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, İl Kültür Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve üniversite akademisyenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, 2023-2027 Politika Belgesi kapsamında üniversitenin misyonunu, vizyonunu ve stratejilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin gelecek beş yıl içindeki hedeflerini ve planlarını ortaya koyan 2023-2027 Politika Belgesinin sunumunda, üniversitenin öğrenci odaklı eğitim anlayışı, araştırma faaliyetleri, sosyal sorumluluk projeleri, ulusal ve uluslararası iş birlikleri gibi stratejik hedefler ele alındı. ÇOMÜ'nün topluma katkı sağlama, bilim ve teknolojiye yön verme hedefleri, bu politika belgesiyle şekillendirildi.

“Bu topraklarda doğmuş, büyümüş, öğretim hayatının büyük bölümünü bu kentin devlet okullarında tamamlamış, lisans ve lisansüstü eğitimin ardından bu kentin ilk ve tek üniversitesine akademisyen olarak dönmüş, öğretim üyeliğinin yanı sıra kente yönelik birçok bilimsel araştırma projesini hayata geçirmiş, farklı birimlerde idari yönetici olarak üniversitesine ve kentine hizmet vermiş bir akademisyen olarak üniversitemde üst yönetici olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyorum” diyerek başladığı sunumunda Rektör Erenoğlu; “Bölgesel Kalkınma, Kentin Üniversitesi ve Bölgenin Önde Gelen Üniversitesi Olma Vizyonu, Kamu Kurumlarıyla ve STK'larla İlişkiler, Uluslararasılaşma, Akademik Performans, Tüm Paydaşlarımızın Fikirleri Önemli, Uygulamalı Eğitim- Bireye Özgü Kariyer Geliştirme, Dijital Dönüşüm Ajandası, Sosyal Üniversite, Sosyal Sorumluluk Projelerinde Rol Alma, Spor Turizmine ve Sporcu Yetiştirmeye Katkı, Hastanelerimizde Olan Memnuniyeti Arttırmak, Uluslararası Sempozyum/Kongre Kenti: Çanakkale, Gastronomi Kenti: Çanakkale, Aktif Kurumsal İletişim, Bir Dip Dalgası Oluşturup, Politikalarımızı Hayata Geçireceğiz” başlıklarına vurgu yaptı.

“Kent olmazsa üniversite, üniversite olmazsa kent olmaz”

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini çalışma barışı içinde, bilimsel çalışmaları ile anılan, akademik tatminin yüksek olduğu, topluma yüksek oranda katkının üretildiği bir kurum haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunun sürdürülebilir olması için çalıştıklarını ifade ederek; “Üniversite olarak iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. İç dinamiklerimizin ve kabiliyetlerimiz farkındayız. Onlarca iç ve dış paydaş toplantısı gerçekleştirdik. Kent çalıştayları gerçekleştirdik. Tüm kamu, kurum ve kuruluşlarıyla üniversitemizin kentle bütünleşmesi noktasında karşılıklı olarak temel basamakları ilk 5 buçuk ayda aştık. Hızlı bir şekilde bu çalışmaların meyvelerini toplamanın vakti. Biliyoruz ki Üniversitemizin başarısı kentimizin başarısı ve biliyoruz ki kent olmazsa üniversite, üniversite olmazsa kent olmaz. Öğrenci memnuniyet sıralamasında öğrencilerimiz açısından da yaşanabilir kent sıralamasında ilk üçte olan Çanakkale’yi hep birlikte daha da iyi yerlere getireceğiz” dedi. Rektör Erenoğlu, ÇOMÜ'nün 2023-2027 dönemine yönelik misyon, vizyon ve stratejilerini paylaştı.

R. Cüneyt Erenoğlu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi