Turan; "Türkiye, yatırımcılar için en güvenli liman"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye'nin yatırımcılar için en istikrarlı ve en güvenli liman olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Almanya'nın Baden bölgesindeki MÜSİAD üyeleriyle Karlsruhe kentinde buluştu. Yurt dışındaki iş insanlarını, yatırımlarını Türkiye’de değerlendirmeye davet eden Turan; “Bugün bile bu savaş gösterdi ki Türkiye, yatırımcılar için en istikrarlı, en güvenli liman. Yurt dışındaki iş insanlarımızı yatırımlarını ülkemizde değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.
“Türkiye, Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşta adeta diplomatik liderlik yapıyor, önemli adımlar atıyor” diyen Turan; “Mutlaka bunların karşılığı yakında görülecektir. Tabii ki konjonktürel sorunlardan Almanya da Türkiye de etkileniyor. Ancak Türkiye, ne tarihi hedeflerinden ne de AB hedefinden vazgeçmiş değil. 2021 yılı ihracatımız 226 milyar dolar civarında. En büyük ticari ortaklarımızdan biri Almanya” şeklinde konuştu.
“Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz”
Pforzheim Fatihspor Kulübü ziyaretinde “Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz” diyen Turan; “Bu topraklarda bu faaliyetleriniz çok anlamlı. Pforzheim Fatihspor Kulübü inanıyoruz ki başarılarıyla çok daha güzel yerlere gelecektir” ifadelerini kullandı.
Almanya'da yaşayan tüm Türk gençlere de seslenen Turan; “Gençlerimizden birkaç farklı dil öğrenirken ana dillerini asla unutmamalarını istiyoruz. Yine gençlerimizin Almanya'da sivil toplum faaliyetlerinden ve siyasetten uzak durmamaları oldukça önemli” diye konuştu.
 

Bülent Turan Almanya iş insanları yatırım Türkiye