Turan; "Seçimlerin tarihi 2023 Haziran"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bayramiç Süt Sağım Ünitesi Dağıtımı ve Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi Sertifika Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Turan; 'Seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Erken seçim yok. İşimizin başındayız' dedi.

Bayramiç ilçesinde Süt Sağım Ünitesi Dağıtımı ve Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi Sertifika Törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bayramiç ilçesinin önemine dikkat çekti. Turan; “Bayramiç bizim için çok kıymetli bir ilçe. Tarihiyle, son dönem turizmiyle, ama hepsinden öte tarımıyla çok özel bir ilçemiz. Bayramiç ilçesi aranan ve bulunan çok özel bir ilçe haline gelmeye başladı. Bundan çok büyük bir onur duyuyoruz. Bayramiç ilçemiz turizmin yanı sıra tarımda da adından söz ettirmeye başladı. Bayramiç beyazının tescil alması, tahin helvasının Bayramiç’te tescilinin yapılması, marka ürünlerin hayata geçirilmesi çok kıymetliydi. Kazdağlarının hemen eteğinde, yemyeşil ortamıyla Bayramiç ilçemiz bambaşka bir ilçemiz” dedi.
Ezine Gıda OSB’sinde yakın zamanda fabrika bacalarının tüteceğini ifade eden Turan; “Adı Ezine’de olsa, tüm Çanakkale’nin Gıda OSB’si inşa ediliyor. Köylülerimiz asla tarlasını ve evini satmasın demiştim. Bunu ısrarla söylüyorum. Şehre göç var, ama yarın köye göç olacak. Ezine Gıda OSB’sinde 90’a yakın fabrika temeli var. İdari binasını bitirdik. Gıda OSB’de zemin çalışmalarına başlayanlar var. Yavaş yavaş gıda fabrikalarımızın zemin çalışmaları ve temel çalışmaları başlıyor. Bir iki yıl içerisinde 20 kilometre ileride çok büyük Gıda OSB’lerinin fabrikaların bacalarının tüttüğünü göreceksiniz. O yüzden bu bölge işçi bulamayacak. Şimdiden tüm ilgilileri uyarıyorum. O yüzden herkesi şimdiden bu gelişen ve büyüyen tarımla iddiası olan bu şehre hazırlık yapması ve kendi alanında çalışması gerekir diye ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
1915 Çanakkale Köprüsü ile Ezine Gıda OSB’nin beraber ilerlemesinin Çanakkale için çok kıymetli olduğunun altını çizen Turan; “Ezine peyniri bir marka. Bu marka Türkiye’nin ve dünyanın markası olmaya başladı. Ama Ezine peynirinin üretilmesi için şart olan süt başta olmak üzere yan unsurlar bölgemizden karşılanıyor Bayramiç başta olmak üzere. Burada daha iyi süt alınsın, daha çok süt alınsın diye toplantı yapıyoruz. Devlet kendine ait olan tarafı göğüslüyor. Ama ben isterim ki, peynircilerimiz başta olmak üzere sanayicimizde aradaki diyalogu arttırarak, üretici sanayici dengesini iyi kurarak, zayıf zaman da şu zamanda, zor günde kolay günde bu beraberliği sağlamak lazım. Süt sağım üniteleri çok pahalı makinalar değil, devlet versin 100 tanesini ama 300-500’ünü de sanayicimiz versin. Bunları beraber yapalım. Çünkü tüm süt aynı şekilde peynir olarak kıymetlenecektir. Tüm köylerdeki üretim Ezine Gıda OSB’si ile beraber kıymetli hale gelecek. Köprümüz ve Gıda OSB’mizin beraber gitmesi çok kıymetli. Ürettin ihracatın yok, ürettin ulaşımın yok kıymeti olmaz” ifadelerini kullandı.
Tarım ve hayvancılık konusunda verilen desteklere de değinen Turan; “Bayramiç’te süt ve hayvancılığın arttırılması da yine bölgemizin peynirciliğine çok büyük bir destek olarak değerlendirdik. Bir sonraki adım Ayvacık’taki termal su ile beraber seracılığın başlaması. Orada da gıdaya ilişkin sıcak su ile beraber seracılık ile ilgili bir Gıda OSB’si kuruyoruz. Çok farklı bir işlevi olacak. Bunlar kıymetli yatırımlar. Hayvanlarımızın daha rahat süt vermesi için özel yem bitkisi veriyoruz. Bu yem bitkisinin %75’ini Devlet, %25’ini ise çiftçimiz ve üreticimiz karşılayacak. Aynı zamanda 100 adet Mobil Süt Sağım Ünitesi veriyoruz. Bunların yarısını devletimiz, yarınsı da çiftçimiz karşılayacak. Suni tohumla ve koç dağıtımının %75 hibe, %25 çiftçimiz olmak üzere yapıyoruz. Bölgemizi tarım ve hayvancılıkla ilgili büyütmeyi çok özel görev biliyoruz” dedi.
 “Biz Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi bu millete hizmet etmeye geldik” diyen Turan; “Bu millete tepeden bakmaya, yanlış yapmaya değil, tam aksine onların yanında omuz vermeye geldik. Ormanlarımızla ilgili bu bölgede zaman zaman hak etmediğimiz tartışmalar oldu. Kim ne derse desin, biz bir orman kentiyiz. Eğer bölgemizde bir maden varsa, madenler de kıymetli tabi ki çıkacak. Ama AB standartlarında, kanuna uygun olmak durumunda. İş bittiği zamanda o bölgenin hemen ağaçlandırılması yapılmak kaydıyla. Bölgemizin ne kadar ekonomik değeri varsa onu hayata geçirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Seçimlerin tarihi 2023 Haziran”

“Hepinizin takip ettiği gibi kuraklık var, savaşlar var, sorunlar var” diyerek sözlerine devam Turan,
“Bize yansıyanlar da var. Ama hiçbir polemiğe imkan vermeksizin, temel konularda herkesle bir araya gelip, yolumuza devam edeceğiz. Zaman zaman duyuyoruz, ‘Seçim olsun, hemen olsun’ falan… Zaten Türkiye, 6 ayda bir değişen hükümetlerle, yılda bir yapılan seçimlerle, çok büyük zamanlar kaybetti. Biz başkanlık sistemine, ‘seçim zamanında olsun’ diye geçtik. Yoksa, ‘Hadi sıkıntı var, seçime git. Kavga et, seçime git…’ Bu seçime git anlayışı, Türkiye’ye çok büyük bedeller ödetti. Türkiye’de ortalama hükümet yılları 1.5 yıldır. Seçimlerin 5 yılda bir olması kuralına rağmen 1.5 yılda bir hükümet değişikliği oldu Türkiye’de. Ama hamdolsun başkanlık sistemi ile beraber, artık 5 yılda bir seçimi kurala bağladık. Kim ne derse desin, sorun varsa biz aşacağız. Sorun varsa, güçlü siyasi irade ile beraber, milletimizin desteğiyle beraber aşmaya çalışacağız. Seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Erken merken yok. İşimizin başındayız. Önceden bakan değişirdi, 6 ay onu konuşurduk. Şimdi bakan değişiyor, 1 gün sonra diğer bakan görevine devam ediyor. Hükümet değişikliği yok. Koalisyon kavgası yok. Başkan belli, yürütme belli, seçim tarihi belli. O yüzden daha aday bile belirlemeyen insanların, adayının kim olduğunu dahi bilmediklerimizin, ‘Hadi seçim’ demesi, tam bir komedi” ifadelerini kullandı.