Turan; "Örnek bir festival"

TAKİP ET

Çanakkale'de 16-25 Eylül tarihlerinde Troya Kültür Yolu Festivali gerçekleştirilecek. 40dan fazla mekanda, 100den fazla etkinliğin yer alacağı festivale sayılı günler kalırken, Çanakkaleliler festivalde tam anlamıyla kültür ve sanata doyacak.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 16-25 Eylül tarihlerinde Çanakkalede düzenlenecek Troya Kültür Yolu Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çanakkalenin kadim tarihiyle, yüksek turizm olanaklarıyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Turan; "Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu yılki Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin ilki Troya Kültür Yolu Festivali adıyla Çanakkalemizde başlıyor. Çanakkale kültür turizmi için dev bir proje. Festival, Çanakkalenin sanatta, kültürde tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı sunacak" dedi.

40tan fazla mekanda, 100den fazla etkinlik düzenleneceğini ifade eden Turan; "Festival kapsamında kültürel ve sanatsal etkinlikler hemşehrilerimizle, yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimizle buluşacak. Bu kapsamda 40tan fazla mekanda konser, tiyatro, söyleşi, belgesel, film, video mapping gösterisi, tarihi gezi, sergi ve atölye gibi 100den fazla etkinlik düzenlenecek. Uluslararası ölçekte bir festivalden söz ediyoruz" diye konuşu.

Kentin özel mekanlarında ve her ilçede farklı etkinliklerle bir kültür atmosferi yaşanacağını kaydeden Turan; şu şekilde konuştu; "Çanakkalemiz bir tarih, turizm, orman, sanayi kenti. Aynı zamanda bir kültür kenti. Biz Kültür kenti olmasını çok değişik nedenlerle gündeme getirdik. Eski yıllarda Mehmet Akif Ersoy evinin yapılması gibi, Troya kültür yılı ilan edilmesi gibi çok farklı ulusal etkinliklerimiz oldu. Bu senede Kültür Bakanlığımızın öncülüğünde tüm Türkiyeye hatta dünyaya örnek bir festivali açmaya hazırlanıyoruz."

"Tüm Çanakkalemizin özel mekanlarında Troyasından Assosuna kadar, Bigadan Bayramiçe kadar her ilçemizde farklı etkinliklerde bir kültür atmosferi yaşanacak" diyen Turan; "Emeği geçen başta Kültür Bakanlığımız olmak üzere tüm ilgililere şimdiden teşekkür ediyorum. Bu güzel zamanı değerlendirmek içinde tüm Çanakkalelileri, tüm misafirlerimizi bu etkinliklere davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale AK Parti Bülent Turan Troya Kültür Yolu Festivali