Turan; "Milletin sinir uçlarıyla oynamayın, kendinize gelin"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı "kimyasal silah kullandığı" yönünde ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi. Turan; 'Milletin sinir uçlarıyla oynamayın, kendinize gelin' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı "kimyasal silah kullandığı" yönünde ortaya atılan iddialara, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Vicdanen, ahlaken bizi çok rahatsız eden bir iddia söz konusu oldu. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullandı’ gibi iddialar oldu. PKK ne zaman yandım dese, zordayız dese mutlaka bir el uzatılıyor. PKK’nın ekmeğine yağ sürülüyor, bu tarz söylemin söylenene faydası olmadığı gibi ülkemize de faydası yok. PKK’nın iddiasını tekrar etmenin, bilimsel izahında mümkün olmadığının kanaatindeyim. İddia edildiği gibi bilimsel çalışma yok, PKK söylemiş hanımefendi de izlemiş televizyondan da hüküm vermiş” dedi.

“Askerimiz terörle mücadele ediyor. Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili iddia edilen husus asla yok ama bizim silahlarımız, milli İHA’larımız var, sungurlarımız var, atak helikopterlerimiz var, kimyasal silah iddiasında bulunanlar bence kimyasal silah görevi görüyorlar” diyen Turan; “Asıl onlar kimyasal, asıl onlar silah. Bu milletin birliğine, beraberliğine bundan daha büyük bir ateş, daha büyük bir tehlike olmaz diye düşünüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde kendi askerine bu kadar fütursuz, bu kadar hesapsız, bu kadar önyargılı, ağır ithamlarda bulunan bir siyasi hareket olamaz diye düşünüyorum. Bu bayrağın altında yaşamanın bedeli olması lazım, bu bedelin de bu olmadığı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Milletin sinir uçlarıyla oynamayın, kendinize gelin diyorum. Gün gelir silahlı kuvvetlerimizin, ülkemizi kollamasına, korumasına sizin de ihtiyacınız olur. PKK’nın iddiasını meclise taşımanın sadece bir partinin bunu yapıyor olması bizim alıştığımız bir tablo. Başka başka partilerin de bu söyleme katılıyor olmasını esefle, üzüntüyle takip ediyoruz.”

Türk Silahlı Kuvvetleri Bülent Turan AK Parti TBMM