Turan; "Karda tuz, rakıda buz!..  Böyle hayat mı olur?"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, kar yağışının İstanbul'u esir aldığı anlarda balıkçıda yemek yiyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Turan; '3 gün önce afet var uyarısı yapıldı buna rağmen sayın başkanı balıkçıda gördük. Karda tuz, rakıda buz!..  Böyle hayat mı olur?' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan ve Biga ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirip, açılışlara katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Çan ilçesinde bir işyeri açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Mecliste en son geçen hafta memur maaşı zammından, muhtarlarımızın maaş artırışından, asgari ücretin belirlenmesinden, enflasyonun düzenlemesinden bir çok konu içeren ekonomi paketini geçirdik, Meclisi kapatır kapatmaz Genel Merkezimizde MYK toplantısını yaptık. Ankara’dan her fırsat bulduğumuzda Çan’da olmayı bir şeref biliyoruz” dedi.
18 Mart Hatime Ana Ulu Camii’nin açılışına herkesi davet eden Turan; “Bir derdimiz var tarihin emaneti bu güzel Çanakkalemizde, huzur kenti termal kenti sanayi kenti bu güzel Çan’ımızda hatıramız kıymet olsun istiyoruz. Çanakkale’nin her karışında hatıramız olsun istiyoruz. Cuma günü Çanakkale Merkezdeyiz, niye merkezdeyiz Çanakkalemiz hep simge değerlerle son dönemde anılıyor. Cuma günü Cuma namazına müteakiben bölgemizin en büyük camisinin 6 minareli, içi dışı aynı anda 10 bin kişinin namaz kılabileceği alt katında konferans salonlarının stüdyoların bir çok etkinlik alanının olduğu devasa bir camiinin açılışını yapacağız. İmkanı olan tüm Çanakkalelileri bekleriz. Çanakkalemize bir simge eser daha katmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.
Çanakkale’nin son dönemde çok büyük yatırımlarla anılmaya başlandığını kaydeden Turan; “Çanımızda ne kadar mesele varsa tümünü ilgiyle takip ediyoruz. Biliyorsunuz daha önce bir söz vermiştik dedik ki bölgenin en kıymetli hastanesini Çan’a yapacağız, 100 yataklı istenildiğinde 150’ye çıkabilecek derecede büyük bir güzel sağlık tesisini açma imkanı bulduk. Az önce oraya uğradık ve bir toplantı yaptık. Odaları ziyaret ettik. Esnafın yanında olduğumuz kadar tarımla ilgilide sanayiyle ilgili de bölgede güzel işler oldu. Çanakkalemiz de pandemiye rağmen söylüyorum ocak 2020 de pandemi başladığında 14 bin iş yerimiz varken, esnaf odası başkanımız yanımızda aldım sayıları şuan 16 bin şeklinde bir sayımız var. Pandemiye rağmen %15 gibi bir artışımız oldu hamdolsun. Her şeye rağmen Çanakkale son dönemde çok büyük yatırımlarla anılmaya başladı” dedi.
1915 Çanakkale Köprüsü’nün önemine değinen Grup Başkanvekili Turan; “1915 Çanakkale Köprüsü 1 ay sonra açılacak inşallah. Dünyanın en uzun köprüsü. Çan’ın lojistik merkezi olması iddiamızın en önemli alt yapısı. Ezine Gıda OSB’sinde 91 fabrikanın temeli atıldı, inşaatlarımız başladı. Bayramiç’te Küçükbaş Hayvancılık OSB kuruyoruz.  Ayvacık’ta jeotermal suyla seracılığa başlıyoruz. Biga OSB’sini büyütüyoruz, doğalgazını bağlıyoruz. Tarımla ilgili tam bir slogan cümle 19 yılda 19 baraj 9 gölet yapıldı her sene bir baraj demektir” ifadelerini kullandı.
"Karda tuz, rakıda buz!..  Böyle hayat mı olur?"
Kar yağışının İstanbul'u esir aldığı anlarda balıkçıda yemek yiyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan şu şekilde konuştu; “Şuan kar mevsimindeyiz. İstanbul başta olmak üzere bölgemizde çok yoğun bir kar yağışı oldu. Sıkıntı olabilir zor günler olabilir ama bizim idarecilerin siyasilerin görevi her zorlukta, her rahatlıkta milletimizle beraber omuz omuza olmasıdır, sıkıntı varsa beraber yaşayacağız, dert varsa beraber göğüsleyeceğiz. Çan’dan Muhtarlarımıza, STK’larımıza, Kaymakamlarımıza, Belediyelerimize sesleniyorum. Bu soğukta evinde bir tek insan soba yakamazsa, odun yakamazsa vebali bizim. Bırakın insanı sokak hayvanlarına bile sahip çıkmak bizim görevimiz. Dünya şehri diye bir İstanbul’umuz var. Haberlerde izlediniz mega köy oldu, yazık değil mi? 3 gün önce afet var uyarısı yapıldı buna rağmen sayın başkanı balıkçıda gördük. Karda tuz, rakıda buz!..  Böyle hayat mı olur? İstanbul kar altındayken bir balıkçıda İngiliz büyükelçisiyle 3 saat o başkan ne görüştüğünü kamuoyuna açıklamak zorunda. Belediye ajans işi değil gönül işidir, hakla beraber yürürseniz kıymetli olursunuz.”
“Sonuç olarak ne olursa olsun Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz, pandemiye rağmen dünyadaki krize rağmen büyütmeye devam edeceğiz” diyen Turan; “Biz artık zincirlerini kıran bir Türkiye’de yaşıyoruz, biz artık büyüyen bir Türkiye’de beraber yaşıyoruz. Bu pandemiyi de bu zamanları da hep beraber aşacağız göreceksiniz. Güçlü Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. Turan açılışın ardından Çan ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirip, AK Parti Teşkilatlarıyla bir araya geldi.