Turan Gelibolu'da

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gelibolu ilçesinde bir işyerini hizmete açtı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün önemine dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Dünyanın en uzun köprüsü hamdolsun açıldı. Biz Çanakkale tarafından köprüyü anlatırken diyoruz ki; Biz İstanbul’a yaklaştık, havalimanına yaklaştık diyoruz ama Gelibolu’dan da şunu diyorum; siz de Çanakkale’ye yaklaştınız. Artık daha rahat gitme imkanımız var. Bir de köprü diyoruz kapatıyoruz. Konu köprü değil, köprü artı Malkara Otobanı, orası da bitti biliyorsunuz. Bu yıl o otoban üzerinden 1.5-2 saat içerisinde İstanbul’a gidebiliyoruz. Dünyanın her yerinde aşağı yukarı iki saat makul bir zamandır havalimanı için. Bizim akademisyenimiz, bürokratımız, iş adamımız, öğrencimiz, turistimiz çok daha rahat havalimanına gitsin. Artık o havalimanı İstanbul’un değil sadece, Gelibolu’nun da havalimanı. O havalimanından Gelibolulular dünyanın her tarafına uçabilirler, dünyanın her tarafından o havalimanıyla turist rahatça gelebilir. Yani köprü değil, köprü ve otobanı beraber değerlendirmek lazım” dedi. 

 “Gelibolu bana göre hak ettiği hizmetin çok altında ama bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Yapacak bir şeyimiz yok” diyen Turan; “Biz meseleye bakarken hiç kimsenin partisine, memleketine bakarak adım atmıyoruz. Bakın bir doğal gaz çalışması kampanyası başlattık, Gelibolu’ya değil tüm Çanakkale’ye olsun istiyoruz. Geçen hafta Ayvacık’a gittik hep beraber. Ayvacık CHP’li belediye, hiç önemli değil, iş olsun yeter ki dedik, temelini attık. Çardak CHP’li belediye açılışını yaptık. Lapseki Belediye Başkanımız aramızda, Lapseki’nin üç sene oldu doğal gazı açılalı, üç sene. Nüfusu on bin, burası otuz bin. Üç sene önce açtık. Aynı şekilde Yenice, Gümüşçay, Karabiga, Geyikli; hepsinin doğal gaz süreci bitti ama maalesef belirli sebeplerden ötürü Gelibolu gecikti” şeklinde konuştu.

“31 Aralık’ta doğal gazımızın ilk ateşini yakıyoruz”

Gelibolu’da doğal gaz için çalışmaların başlayacağını müjdeleyen Turan; “15 Eylül gibi tam tarih vermedik, geleceğiz Gelibolu’ya davulla, zurnayla, büyük bir heyecanla inşallah doğal gazın şehir içerisindeki ilk borularının döşemesine başlayacağız, bu sene başlıyoruz. Artık vaat değil, adımlar atıyoruz. En geç 31 Aralık’ta doğal gazımızın ilk ateşini yakıyoruz inşallah. Göreceksiniz Eylül de borular döşenecek, Aralık ayının sonunda da en azından Gelibolumuzun büyük çoğunluğuna, merkezine doğal gaz vermeye başlayacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmanın ardından Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, işyerinin açılışını gerçekleştirdi.

Çanakkale Gelibolu Bülent Turan Jülide İskenderoğlu doğal gaz