Turan; "Deniz ve hava ambulansı emrinizde"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gökçeada Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. Törende ada halkına sağlık hizmetleri konusunda bazı müjdeler veren Turan; 'Görüşmelerimizi yaptık, deniz ambulansımız hizmetinizde, hava ambulansı da emrinizde' dedi.

Türkiye'nin 297 kilometrekarelik yüz ölçümüyle en büyük adası konumundaki "sakin şehir (cittaslow)" unvanına sahip Gökçeada’da 30 yatak kapasitesi olan, 21 milyon 377 bin lira harcanan, 14'ü doktor olmak üzere toplam 117 personeli ile hizmet verecek, içinde ameliyathane, laboratuar, acil servis, yoğun bakım, diyaliz, diş polikliniği ve muayene polikliniği bulunduran, 19 daireli lojmanı barındıran Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, AK Parti Gökçeada İlçe Başkanı Fatih Taylan, il genel meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Gökçeada ilçesine kazandırılan yeni Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gökçeada ilçesinde bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirdi. Gökçeada Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katılan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili, ada halkına bazı müjdeler de verdi. Törende konuşan Turan, Gökçeada Devlet Hastanesi’nde ilk defa olmak üzere 4 tane yoğum bakım ünitesinin hizmet vereceğini ve ihtiyaca göre bu sayının da arttırılma imkanı olduğunu belirterek; “Yarın Gökçeada’nın eti, balı, peyniri çok daha iyi şartlarda pazarlar kazanacak. İstiyoruz ki Gökçeada’ya çok daha fazla turist gelsin. Bugün Gökçeada’mızda çok özel bir açılış yapacağız. Bu güzel hastanemiz 21 milyon lira bedelli 6 bin 200 metre alanı olan 30 yataklı çok kıymetli bir hastane. Yoğun bakım adamızın en büyük sorunuydu; yani olağanüstü bir kriz anında, kaza halinde yoğun bakım olmadığı için bir zaman kaybıydı, hastamız için çok riskliydi. Şu an hastanemizde ilk defa olmak üzere 4 tane yoğum bakım ünitesi var, ihtiyaca göre dördün de arttırılma imkanı var. Aynı şekilde diş hastalıkları, genel cerrahi, aile hekimi, çocuk doktoru, anestezi gibi yedi uzmanımızın beş pratistenimizin olduğu çok kıymetli bir hastanemiz. İki diş polikliniğimiz, bir ameliyathanemiz, bir laboratuar, 4 yoğun bakımımız olmak üzere çok kıymetli bir hastane” dedi.

“Deniz ambulansı ve hava ambulansı emrinizde”

Deniz ambulansı ve hava ambulansının Gökçeadalıların hizmetinde olduğunu kaydeden Turan; “Yıl 2002 ada dahil Çanakkale’mizin toplam çevresinde 3 tane ambulans varmış. Şu an Çanakkale’mizde 57 tane ambulans var, havası ayrı, karası ayrı, denizi ayrı. Her ilçemizin hassas olduğu konulardan bir tanesi ambulans hizmeti. Yoğun bakım imkanı, 112 acil servis açıyoruz hastanemizde. Altyapılarımızla beraber konuşmalarımızı yaptık, görüşmelerimizi yaptık, deniz ambulansımız hizmetinizde. Hava ambulansı da emrinizde. Önceden sağlık hizmetlerimizde doktor sayımız azdı şimdi fazla, şimdi doktor karar verecek hasta Çanakkale’ye gitsin mi gitmesin mi diye, önceden buraya geliyordu burada karar verip gönderiliyordu, bu zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

“Ulaşım çok önemli”

“Son bir yıl içerisinde Çanakkale’mizde 167 olan aile sağlık merkezimizi 176 yaptık, 30 tane olan acil sağlık merkezimizi 33 yaptık” diyen Turan; “Sakız ağacı dünyada iki yerde üretiliyor biliyorsunuz, Gökçeada’da üçüncü üretilen yer olmasını sağladık. Bu adanın yolu limandan Uğurlu’ya kadar düzelmeden gelmem demiştim, dün gece geldim Uğurlu’ya kadar keyifle gittim. Adamızın dört yanına rahat bir şekilde artık ulaşabiliyoruz. İstiyoruz ki adamızın asfalt sorunu kalmasın, ulaşımın rahat olmadığı yerde turizm rahat olur mu? Ulaşım çok önemli. Gökçeada’mıza bir müjdemiz daha var, burası tarım kenti. Tarım ilçe binamızın ihalesini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, Gökçeada Devlet Hastanesi’ni hizmete açtı.

Gökçeada Devlet Hastanesi Çanakkale Gökçeada Bülent Turan