Turan'dan Çanakkalelilere davet

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete girecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılışına tüm hemşehrilerini davet etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada; “Türkiye’mizin her karışına hizmet etmek çok büyük bir şereftir. Ancak Cumhuriyetimizin önsözü Şehitler Diyarı Çanakkale’mize hizmet etmek bambaşka bir şereftir. Bu şereflerin en özelini yaşıyoruz. 18 Mart Cuma günü Çanakkale’mizin değil, Türkiye’mizin değil, Dünyanın en uzun köprüsünün açılışını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve çok sayıda misafirimizin katılımıyla Cuma namazından sonra açılışımızı yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi, ilçe meydanlarından kaldırılacak otobüslerle Lapseki’den Gelibolu’ya, Asya’dan Avrupa’ya geçmeye davet ediyorum” dedi.
“Bir kez daha Türkler, Asya’dan Avrupa’ya yürüyor. Bir kez daha Asya’yı Avrupa’ya bağlıyoruz” diyen Turan; “150 yıllık bir hayaldi, yaparız dediğimizde ‘yapamazlar’ dediler. Temel attık, ‘seçim vaadi’ dediler. Direkler yükseldi, ‘bitmez burası’ dediler. Ama 4 yıl gibi kısa bir sürede hamdolsun açılışını yapıyoruz. Cuma günü tüm hemşehrilerimizi Gelibolu’daki açılışa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü Bülent Turan