Turan; "Çok kıymetli listemiz var"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Bozcaada İlçe binasını hizmete açtı.

AK Parti Bozcaada İlçe binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Milletvekili Adayı Halil Zahit Mert, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İlçe Başkanı Sinem Tabak, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 14 Mayıs seçimleri başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale ve Bozcaada halkına da önemli uyarılarda bulunan Turan, deprem bölgesi olan Çanakkale’de var olan eski yapılara dikkat çekti. Turan, tüm kurumlar ve belediyelerin yeni dönemde kentsel dönüşüm başta olmak üzere kıymetli adımlar atması için çağrıda bulundu.

“Kaçak inşaat yapmayın”

Turan yaptığı konuşmada; “Bozcaada’mız başta olmak üzere tüm Çanakkale’ye sesleniyorum. Sakın ha, kaçak inşaat yapmayın. Sakın ha siyasileri, bürokrasiyi bu tür taleplerle bunaltmayın. Yanlış bina varsa bunun tek müsebbibi belediye başkanı değildir. Onu talep eden vatandaşta, müteahhitte, kontrol görevlisi de, belediyesi de, hep beraber sorumludur. Gittiğimiz yerlerde bazen bina sağlam ama yeraltına göçmüş, bazen bina tuz buz olmuş. Hepsi farklı. Bu hataları yapmayalım. O yüzden deprem bölgesi Çanakkale’de benzer sorunları asla yaşamak istemeyiz” dedi.

“Çağrıda bulunuyorum”

“Tüm belediyelerimiz, tüm kurumlarımız, yeni dönemde kentsel dönüşüm başta olmak üzere kıymetli adımlar atsınlar” diyen Turan; “Çanakkale merkezde bir sürü eski binamız var. Kordon doldurulmuş, altı su. Oraların riskini hepimiz biliyoruz. O yüzden çağrıda bulunuyorum. Topu ona buna at meselesi değil. Herkes kendi işini yapsın. Nasıl ki bazı belediyeler hangi parti olursa olsun, bu konuda büyük bir mesafe aldılar. Çanakkalemiz de alsın istiyoruz. Tüm ilçelerimiz alsın istiyoruz. Ama yarın muhtemel bir depremden sonra içimiz kan ağlayarak adım atmayalım. Şimdiden bu adım atılsın istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Memleketin AK Parti’ye ihtiyacı var”

En çok oyu alarak, en çok adayla beraber 14 Mayıs seçimini tamamlamak istediklerini ifade eden Turan; “Olağanüstü krizlere rağmen ülkemiz ve Çanakkalemiz büyümeye devam ediyor. Hiçbir projemizde geri adım atmadık. Siyasi polemik başka ama bu topraklara hizmet etmek bambaşka. Çok kıymetli bir listemiz var. En çok oyu alarak en çok adayla beraber bu seçimi bitirmek istiyoruz. Çünkü bu memleketin özellikle yeni dönemdeki riskleri düşündüğümüzde AK Parti’ye ihtiyacı var diye düşünüyoruz. Büyük bir tecrübe var önümüzde, bu tecrübe çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dünyada bu kadar savaş, kriz, sorun varken yeni maceralarla, 6+1 masalarla, kendi arasındaki küçük krizi çözemeyenlerle yol almanın ne kadar büyük bir risk olduğunu söylemek isterim. Her zamankinden daha fazla tecrübeye ve liderliğe ihtiyacımız var. Kavgalı eve gelin verilmez derler bizim oralarda. Bu altılı masanın kavgasından bu ülkenin kazanacağı bir şey olmaz. Daha seçim yokken koltuk hesabı yapanlar, kavga edenler, yarın hangi temel meselemizi çözmeye omuz verecekler.”

Yapılan konuşmanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindekiler, AK Parti Bozcaada İlçe binasını hizmete açtı. Turan, AK Parti Bozcaada İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına da katıldı.

Bülent Turan Bozcaada seçim Çanakkale AK Parti