Turan; "Çanakkale'mize hayırlı olsun"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Seddülbahir Kalesi ile Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale Boğazı’nın muhafızı Seddülbahir Kalesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Çanakkale Boğazı’nın muhafızı Seddülbahir Kalesi Açık Hava Müzemiz açıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle şehrimizde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla restorasyonu tamamlanan “Boğazın Muhafızı”, Gazi Kalemiz, Çanakkale’mizin ilk şehitlerini verdiğimiz, restorasyonu yapılan Seddülbahir Kalesi Açık Hava Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Seddülbahir Kalesi, 1659’da 4. Mehmet’in validesi Hatice Turhan Sultan tarafından yaptırılan, Çanakkale'mizin ilk şehitlerini verdiğimiz yer olarak tarihe geçen, kahramanlıklara sahne olan ecdadın bir emaneti. Bu emanetleri gelecek kuşaklara aktarmak en büyük sorumluluklarımızdandır. Kültür ve Turizm Bakanımıza, Tarihi Alan Başkanlığı’mıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; programlara katılan tüm misafirlerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Kahraman ecdadımıza ve aziz şehitlerimize rahmetle, minnetle ve duayla…” dedi.

Devlet Yolu ve tüneller hizmette

Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu ve 4 tünelinde hizmete açıldığını ifade eden Turan; “Gelibolu-Eceabat Duble Yolu (32km) ve 5351m uzunluğunda 4 Tünelin açılışı gerçekleştirildi. Seyahat süresi 45 dakikadan 25 dakikaya düşecek. Artık misafirlerimiz Şehitliğe daha güvenli ve daha konforlu ulaşabilecekler” diye konuştu.

Çanakkale Gelibolu Yarımadası Recep Tayyip Erdoğan Bülent Turan Seddülbahir Kalesi Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu tünel