Turan; "Çanakkale'miz için 2. köprü ihtiyacı had safhada"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yaşanan yoğun araç trafiği dikkat çekti. Yaşanan yoğunluğun ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale'miz için 2'nci köprü had safhada Sayın Bakanım:) Bu defa deniz altından bir geçiş istiyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, simgelerin köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 18 Mart tarihinde düzenlenen törenle hizmete açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 1 hafta ücretsiz kullanılacağını, sonrasında ise geçiş fiyatının 200 TL olacağını duyurmuştu. Özellikleri itibarıyla "simgelerin köprüsü" olarak anılan, mühendisliğindeki detaylarla öne çıkan "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açılmasının ardından vatandaşların akınına uğradı.
1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçişlerinde gün içinde aşırı yoğunluk yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçişlerin, 1 hafta ücretsiz olduğunu açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü'ne araçlarıyla akın eden vatandaşlar köprü ve yollarda yoğunluk oluştururken, bazı vatandaşlar ise Gelibolu yakasında köprü girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
“Bu defa deniz altından bir geçiş istiyoruz”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yaşanan yoğunluğa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale için 2. köprüye işaret etti. Sosyal medya hesabından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu da etiketleyerek köprü yoğunluğunun fotoğrafını paylaştı. Turan paylaşımında; “Çanakkale'miz için 2'nci köprü had safhada Sayın Bakanım:) Bu defa deniz altından bir geçiş istiyoruz” ifadesini kullandı.
 

Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü Bülent Turan