Turan; "Bu proje Biga'nın kaderi olacak"

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga ilçesinden gelen gazetecileri TBMM'de misafir etti. Bigalı gazetecilere Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan eşlik etti.

Bigalı gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırlayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Turan; “Basın mensuplarımız, büyük emeklerle, fedakarlıklarla, zaman ve mesai mefhumu gözetmeden, kamuoyunu bilgilendirme adına önemli bir rol üstleniyor. Yerelde hemşehrilerimizin ve şehrimizin sorunlarının, taleplerinin ilgililere ulaşmasında önemli bir sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Bu duygularla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tebrik ediyoruz” dedi.

“Biga’mız bizim için çok önemli”

Ziyarette Biga için önemli olan projelere de değinen Turan; “Biga’mız bizim için çok önemli bir ilçe. Biga’nın daha da kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Biga merkez ve tüm köylerimizin elektrik hatlarının bağlı olduğu trafo merkezini yeniliyoruz. Bu sayede tüm köyler ve merkez daha kaliteli elektrik alacak. Biga’ya yapmayı planladığımız millet bahçesinde de sona gelindi, Ocak sonu, Şubat başı gibi ihalesi yapılacak ve çok hızlı bir şekilde Biga’mıza kazandırılacak.” dedi.

“İhtisas Yat Serbest Bölgesi Biga’nın kaderi olacak”

Biga’nın kaderini değiştirecek proje olan İhtisas Yat Serbest Bölgesi ile ilgili de bilgi veren Turan; “Bu hizmet faaliyete geçtikten sonra o tarih Biga’nın kaderi olacak. Burada yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam edecek devasa bir iş olacak. Nasıl ki Köprümüz Çanakkale için bir kaderse, nasıl ki Troya ve Assos Tünellerimiz Ayvacık için bir kaderse, nasıl ki doğal gaz tüm ilçeler için bir kaderse, gelecek yıllarda ne kadar iyi olmuş diye değerlendireceğimiz, İhtisas Yat Serbest Bölgesi de Biga için bir kader olacak. Türkiye’nin en büyük İhtisas Yat Serbest Bölgesi için çalışmalar başladı. Dünyanın en gözde yatlarının üretileceği bir projeden söz ediyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Biga İhtisas Yat Serbest Bölgesi Bülent Turan Jülide İskenderoğlu Bülent Erdoğan Nihat Borazan