Turan, Biga'ya müjde verdi

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga Ziraat Odası İktisadi İşletme açılış törenine katıldı ve Biga'ya ilişkin müjdeleri açıkladı.

Biga Ziraat Odası İktisadi İşletme açılış törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada; “Biga’mızın yakından takip ettiğimiz ve 18 milyon TL gibi önemli bir rakamla hayata geçen Ağız Diş Sağlığımız var biliyorsunuz. İnşallah eylül ayında açılışını yapacağımız, son viraja girdiğimiz özel bir yer. Biga insanımıza ağız ve diş sağlığı ile ilgili çok önemli bir imkan sağlamış olacağız. Hastanede bazı eksiklerimiz var onların giderilmesi için büyük bir mesai harcadık. Bir müjdeyi daha haber vermek isterim, 2 doktorumuz, 38 de personelimiz olmak üzere hemşire güvenlik temizlik elemanıyla beraber 38 elemanımızı da Biga hastanemizde hizmetinize başlatıyoruz. Biga’mıza ne yapsak azdır diye düşündüğümüzden dolayı bir de Şirintepe’ye 112 servisini inşallah hayata geçiriyoruz” dedi.
“Bir araya gelelim, tartışalım”
Biga tarımına da değinen Turan; “Her şeye rağmen Çanakkale’mizi, Biga’mızı büyütmek hepimizin görevi, tarım pandemi döneminde ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissettirdi. Pandemi bize hayatı tekrar göstermiş oldu. Biga’mızın zaten yarısı tarım arazisi, insanların 3’te biri tarımla uğraşıyor, olmayan ürünümüz yok. Biga’nın tarımının daha iyi olmasının daha yukarı çekilmesini özellikle takip ediyoruz. Biga’nın alt yapısı müsait STK’ları, belediyesi, tarımla ilgili arkadaşlarımız hepsine çağrıda bulunuyorum. Dünyada tarım değişiyor, tarım altyapısı değişiyor, ticaret değişiyor. Ne yapıp ne edip daha iyi markalar daha iyi tesciller yapmak zorundayız. Köprümüz bitmek üzere, bittiği zaman burası tarımla ilgili ve ticaretle ilgili daha farklı değerlendirilecek. O yüzden istirham ediyorum ki, odalarımız başta olmak üzere bir araya gelelim, tartışalım daha marka değeri olan işler yapmaya başlayalım” diye konuştu.

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Memleketimiz kıymetli, sadece tarım değil son dönemde her alanda adından söz ettiren bir imkan sunuyor, köprü öyle OSB’ler öyle, müzeler öyle, Biga’mızın başta belediyemizin yaptığı yatırımlar, parklar, bahçeler, Nilüfer Gölü. Biga şekil değiştiriyor. İstiyoruz ki buna tüm arkadaşlarımızın da omuz vermesini talep ediyorum. Doğalgazın gelmediği yer kalmasın istiyoruz. Gümüşçay, Karabiga, tüm ilçe ve beldelerimizde hayata geçsin.”