"Tüm ekiplerimizle sahadayız"

TAKİP ET

Yenice İlçesine bağlı Kalkım Beldesi, etkili olan şiddetli yağışın ardından su baskınıyla karşı karşıya kaldı. Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu.

Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde sağanak yağış etkili oldu. Dere yatağına yakın yerde bulunan 4 evi su bastı, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Belediye ekipleri sağanak yağışla meydana gelen olumsuzluklara anında müdahale etti. Sağanak yağış, tarım alanlarında ekili bulunan çilek tarlalarını göle çevirdi. Kalkım Belediye Başkanı, yaşanan felaketin ardından yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz gece boyu bölgede aktif bir şekilde çalıştı ve çalışmalarımız hala devam ediyor. Hem evlerde hem de tarlalarda meydana gelen maddi zararları tespit edip, vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi.

Öte yandan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ve beraberindeki heyet su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis üyeleri Oktay Arslan, Hilmi Ünal ve AK Parti İlçe Başkanı Faruk Günay’ın da bulunduğu incelemelerde Vali İlhami Aktaş, aşırı yağışlar sonucunda sel felaketinin meydana geldiği Kalkım Beldesi ve Kurlar köyünde incelemelerde bulunarak bölgede yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bölgede Vali Aktaş, su baskınları nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla görüşen Vali Aktaş, Devlet olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileğini iletti. Vali İlhami Aktaş, olumsuz hava koşullarının bir süre daha devam edeceğini ifade ederek, hem kamu kurum ve kuruluşların hem de vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Vali Aktaş, gerekli tespitlerin yapılarak mağduriyetlerin kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumların üzerine düşen görevleri ivedilikle yerine getireceğini dile getirdi.

Yenice Kalkım Vali İlhami Aktaş