Troia Festivali'ne yoğun ilgi

TAKİP ET

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 55. Uluslararası Troia Festivali'nin üçüncü gününde de vatandaşların yoğun katılımıyla keyifli etkinliklere imza atıldı.

Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Troia Festivali’nin üçüncü akşamında dünyaca ünlü sanatçı Eleni Karaindrou ve Senfoni Orkestrası Çimenlik Kalesindeki sanatseverlere hüzün ve müzik dolu bir gece yaşattı. Eleni Karaindrou “Film Müzikleri ve Şarkılar” adlı çalışmasında sahneyi Savina Yannatou, Human Touch Jazz Trio, Konstantinos Chatziiordanou, İstanbul Sinfonietta ve Ender Sakpınar ile paylaştı. İzleyicilerden büyük alkış alan konserin bitiminde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Eleni Karaindrou ve ekibine teşekkürlerini sunarak çiçek ve geleneksel Çanakkale seramiği takdiminde bulundu.

Özgürlük Parkı’nda konser ve söyleşi  

Türk pop müziğinin beğenilen seslerinden Mehmet Erdem ise Özgürlük Parkında sevenleriyle buluştu. Erdem, Özgürlük Parkını dolduran çok sayıda vatandaşın da eşlik ettiği şarkılarla festivale renk kattı. Büyük alkış alan konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü Mehmet Erdem’e çiçek takdim etti. Festivalin üçüncü gün etkinlikleri kapsamında bu seneki Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülünün de sahibi Prof. Dr. Haluk Şahin, kitabıyla aynı ismi taşıyan “Troyalılar Türk müydü?” isimli söyleşisini Özgürlük Parkı’nda gerçekleşti. Şahin, kitabından bölümler okuyarak Troya’ya ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdi.

Festivalin üçüncü akşamı, Amfi Tiyatro’da Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncularının yer aldığı “Toros Canavarı” isimli tiyatro oyunu da sahnelendi. Keyifli bir oyun sahneye koyan oyuncular, vatandaşlardan büyük alkış aldı.