Toplu iş sözleşmesi imzalandı

TAKİP ET

Çanakkale Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çanakkale Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında 1 Ocak 2024-31 Mart 2024 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tüm Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay, Handan Özyayla Kenar ve Özleyiş Çetin, Tüm Bel Sen Çanakkale Şube Yönetimi ile belediye personeli katıldı. İmza töreninde söz alan Başkan Gökhan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek; Sözleşme kapsamında; Çanakkale Belediyesinde çalışmakta olan 333 memur ve ÇAKAB'da çalışmakta olan 6 memur olmak üzere toplamda 339 memurumuza, Sosyal Denge Tazminatının tavam tutarı %120'si olan 8 bin 673 lira 93 kuruş ödenecektir. Bunun yanında tüm memur personellerimize 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için net 1915 TL ikramiye, 15 Mart tarihinde tahakkuk edilerek maaşları ile birlikte ödenecektir. Sözleşme kapsamında memur personellerimize ayrıca yemek yardımı olarak 2024 yılının her ayının 15'inde maaş ile birlikte, çalıştıkları gün sayısı kadar günlük net 150TL ödenecek ve 24 saat esasına göre görev yapan itfaiye memur personeline 3 öğün yemek ücreti bedeli olarak çalıştıkları gün sayısı kadar ilk 2 öğün net 150 TL, 3. öğün ise net 100 TL ödenecektir. Bunların yanında Belediyemizde fiilen görev yapan veznedar ve nikah memurlarına da haftalık çalışma süresini tamamlamak kaydı ile Sosyal Denge Tazminatının %10 oranının karşılığı olan 867,93 TL her ay sonunda sorumluluk ücreti olarak ödenecektir” dedi.  

“Çalışanlarımız için şartları zorluyoruz”

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Çanakkale Belediyesi, memurlarla toplu iş sözleşmesini yapan ilk belediyelerin arasında yer alıyor. O zaman toplu iş sözleşmeleri yasallaşmış değildi. Biz de İLO sözleşmelerini örnek göstererek bu imzayı imzalamıştık. Daha sonra o zamanki hükümet bu sözleşmeyi yasal hale getirdi. Yine çalışanlarımız için bazı şartları zorluyoruz. Yine herhangi bir karşı şey olursa onunla da mücadele edeceğiz. Biz sizlere herhangi bir haksız kazanç elde ettirmiyoruz. Hakkınız olanı veriyoruz” dedi.

“Çalışan arkadaşlarımıza bir katkı sunmaya çalıştık”

Başkan Gökhan'ın ardından söz alan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Barın ise; “Bu sözleşmede öncelikle tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene oluşturduğumuz sendika meclisimizdeki arkadaşlarımızla bir tasarı metni oluşturduk ve belediye yönetimine sunduk. Bu süreçte öncelikle sendika meclisi ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başkan Yardımcılarımıza, bu süreçte bizimle birlikte çalışan ve destek veren İnsan Kaynakları Müdürümüz Hülya Hanıma çok teşekkür ediyoruz. Bir diğer teşekkürü de tabi ki Ülgür Başkanımıza ediyoruz. Sözleşme ile %120 tavan sınırının yanında yapılan çeşitli iyileştirmeler ile ekonomik açıdan çalışan arkadaşlarımıza bir katkı sunmaya çalıştık. Tabi ki her şey mücadele ile oluyor. Mücadele gücümüzü Tüm Bel Sen'de örgütlenerek devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalanırken, tören pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Çanakkale Çanakkale Belediyesi toplu iş sözleşmesi