Tarihi ana tanıklık etti

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İÇDAŞ A.Ş tesislerini ve Parion Antik Kentindeki kazı çalışmalarını inceledi. İskenderoğlu, 1500 yıl öncesine ait bir kadın ve bebek mezarının bulunduğu ana da şahitlik etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki heyet, Bigada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, AK Parti Teşkilat Üyeleri ve Meclis Üyeleri; Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olup, Çanakkale bölgesinin ekonomisine, kalkınmasına ve istihdamına büyük katkı sağlayan İÇDAŞ fabrikasının, tarımsal araştırma merkezini ziyaret etti ve Parion Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Biga Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'nın yanı sıra çarşı esnaflarını da ziyaret eden İskenderoğlu, Biganın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen; 50 yıllık çiftlerin bir araya geldiği "Gönül Gönüle Bir Ömür" etkinliği, "El Emeği Göz Nuru" oya yarışması ve "Mutfağın Patronları" yemek yarışmasına katılım sağladı.

"Bir kez daha gururlandık"

Yurtdışı siparişler için hazırlanan gemileri görünce bir kez daha gururlandığını belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; "İÇDAŞ A.Ş tesislerini ziyaret ettik. Belediye Başkanlarımız, İl ve İlçe Yöneticilerimizle birlikte, tersane ve havuzları inceledik. Yurtdışı siparişler için hazırlanan gemileri görünce bir kez daha gururlandık. Başta yöneticilerimiz olmak üzere emek verenleri kutluyorum" dedi.

"1500 yıllık tarihe tanıklık etmek, paha biçilemez"

Parion Antik Kentindeki kazı çalışmalarını da yerinde inceleyen İskenderoğlu, "1500 yıl öncesine ait bir kadın ve bebek mezarının bulunduğu ana denk geldi. 1500 yıllık tarihe tanıklık etmenin paha biçilemez olduğunu ifade eden İskenderoğlu; Parion Antik Kentindeyiz. Ziyaretimizde, 1500 yıl öncesine ait bir kadın ve bebek mezarının bulunduğu ana denk geldik. Oyuncaklar, objeler, göz yaşı şişeleri ve 1500 yıllık tarihe tanıklık etmek, paha biçilemez Çanakkalemizin her köşesi bir başka güzel" diye konuştu.

Çanakkale AK Parti Jülide İskenderoğlu İÇDAŞ Parion Antik Kenti